loveantalya, love antalya, antalya blogger, alanya blogger, tyrkiet rejsetips, ture i tyrkiet, oplevelser i tyrkiet, seværdigheder i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, dansker i udlandet, hverdag i tyrkiet, hverdag i tyrkiet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansker alanya, istanbul, cesme, antalya, alanya,
Alle indlæg Antalya Gæsteblogger Rejsetips

Gæsteblogger: Love antalya

Endnu en gang har bloggen været heldig at få besøg af en skøn gæsteblogger, denne gang er det Camilla, der står bag bloggen Love Antalya. Camilla har ligesom jeg en stor forkærlighed for Tyrkiet, rejse rundt i landet, eksperimentere med tyrkisk mad og at blogge. Tidligere på året mødte jeg Camilla, da vi var på en fælles bloggertur til Termessos.

Camilla har rejst til Tyrkiet igennem mange år og har igennem årene oplevet lidt af hvert. Her giver Camilla sine bud på nogle af de skønneste steder i Tyrkiet, som hun anbefaler enhver rejsende til Tyrkiet at besøge.

Tyrkiet er så stort et land, at man aldrig kan blive helt mættet eller føle, at man har set det hele. Og det er da også nærmest umuligt med mindre, man virkelig går målrettet efter det.

Langt de fleste turister tager til Sydkysten med Antalya som den største by (selvom hovedparten af de danske og skandinaviske turister tager til Alanya). En stort del tager også til byer som Marmaris, Bodrum og Cesme. Men Tyrkiet har meget mere at byde på end det.

Jeg har bloggen www.loveantalya.com og har kommet i landet igennem næsten 20 år. Jeg er gift med en dansk-tyrkisk mand og vi har rejst en del rundt i landet – primært for at besøge familien, der er spredt ud over det meste af landet, men også fordi vi er tilstrækkelig nysgerrige og rigtig gerne vil se noget mere af landet end der, hvor vi er vant til at komme. Det gør jo også, at man ganske naturligt får nogle favoritsteder selvom langt de fleste steder er skønne og har noget virkelig dejligt at byde på. Mange af stederne får man en helt naturlig trang til at komme tilbage til.

DSC_1753

Nogle af de skønneste steder ligger i min verden langs med stranden og vandet. Mange steder er der en sælsom blanding af rå og nærmest jomfruelig natur med det smukkeste vand, lange sandstrande, bjerge, klipper og pinje-skove helt ud til vandkanten. Det er altid de her steder, der tiltrækker mig, så derfor vil jeg nu give dig de bedste tips til smukke, unikke oplevelser, hvis du skal på tur rundt i landet eller langs kysten, mens du er på ferie.

DSC_1719

Et af mine yndlingssteder og et sted vi vender tilbage til år efter år er Phaselis , der ligger ca 1 times kørsel fra Antalya. Det er et fuldkommen unikt sted og fremstod indtil for et par år siden næsten helt uberørt med de naturligt beskyttede strande (hvor vandet er noget af det varmeste, du finder i Tyrkiet), de mange ruiner af den gamle oldtidsby, der var en stor handelsby, indtil den blev ødelagt af pirater, og den smukke natur rundt om strandene og bugten. I dag er stedet dog lidt mere kommercielliseret med kiosk (og toiletter), en lille bådebro, et væld af turister og busser og både, der kommer fra nær og fjern. Men stedet er dog alligevel et besøg værd og bestemt noget man skal unde sig selv, hvis man er på de kanter (tag evt. en picnickurv med, hvis du planlægger en lidt længere tur).

De små cafeer i flodlejet i Ulupinar mellem Kemer og Adrasan sneg sig også hurtigt ind som en af mine favoritter, da vi besøgte flere af dem sidste år. Det er et ret så overraskende område og man forventer ikke at opleve en sådan frodighed midt om sommeren i 40 graders varme. Men man sidder bogstavelig talt midt i det svalende flodleje og har mulighed for at få serveret det lækreste måltid mad eller bare lidt frugt, the og kaffe. Virkelig en forfriskende og lidt anderledes oplevelse.

DSC_1772

Adrasan er et forholdsvist uopdyrket område rent turistmæssigt. Og dét gør det mere charmerende i mine øjne. Adrasan by er nærmest ikke eksisterende – man tager hertil for at komme på den lange fine sandstrand og nyde den helt unikke udsigt over vandet og bjergene. Langs med stranden ligger nogle cafeer, der faktisk er forbavsende gode, lidt smarte og serverer relativt god mad, smoothies osv.. Hvis man tager på en bådtur herfra kommer man til at slippe en pæn sum penge, men det er dét værd. Få steder i Tyrkiet er der så ufremkommeligt som her. Og bådene tager dig med hen de steder, hvor man ikke kan køre med bil. Her kan der arrangeres picnic, øhop og badning på steder, der mistænkeligt ligner noget fra et rejsekatalog. Stedet er ren afstressning for mig, så har du tendenser i den retning (og er det ikke én af grundene til at rejse på sommerferie), så er det her man skal tage hen.

DSC_1743

Kalkan er stedet at besøge, hvis man gerne vil bo centralt i en lille, hyggelig og ikke så turistet by. Rundt om ligger de større byer Fethiye og Kas, der hver især tiltrækker ret mange turister og har et rigt by- og natteliv. Det er ret mange år siden at jeg har været der, så meget har formodentlig ændret sig. Men det er bestemt et sted, vi gerne vil vende tilbage til. Byen ligger tilmed ret centralt for oplevelsesrige ture til eks. Julemandens kirke (hvor han også ligger begravet), klippehulerne i Demre , Oludeniz-stranden som helt sikkert er alt hvad du drømmer om (om formentlig også har set i reklamerne), Patara-stranden, som er et af de få steder i verdenen, hvor de store havskildpadder bliver udklækket i stor stil. Tyrkiets eneste undervandsmuseum, hvor man kan se gamle ruiner under vand ligger også lige i nærheden.

Cesme er en skøn by, der ligger ca 45 minutters kørsel fra Izmir (der ligger helt vest i landet – ca 8 timers kørsel fra Antalya). Hele sydvest-kysten af Tyrkiet er meget anderledes end resten af landet. Her kan man tydeligt se den græske indflydelse og påvirkning på alt fra bygninger til arkitektur og mad. Syd/vest kysten er også ferie-område fra mange af de rige tyrkere fra Istanbul og Izmir, så her er der, hvad vi vil kalde et meget moderne og lidt mere dekadent liv, med smarte forretninger, fortovs-cafeer, delikate små strand- hoteller/restauranter, hvor man kan leje sig ind for en dag, blive forkælet og nyde den gode service. Den lille by Alacati hører til en af de mest populære og hippe high-society byer i Tyrkiet. Fra Cesme kan man tage en båd til flere af de græske øer, og man kan også besøge flere vingårde, hvor man kan overnatte, hvis det bliver nødvendigt. Vi har mange gange holdt ferie i området og det er lige skønt hver gang.

alacati-2

Jeg kan selvfølgelig heller ikke lade være med at nævne Istanbul, som en af mine favoritter. Denne store, gigantiske, mastodont by, der har så meget at byde på og hvor de mange kvarterer er så forskellige, at man næsten ikke kan forstå, at det er én og samme by. Her er vitterligt ALT hvad man kan ønske sig, hvis bare man undersøger og kigger sig omkring. Den blå moske og Hagia Sofia hører til nogle af top-seværdighederne, som man SKAL se. Men også Topkapi-paladset, den store bazaar, cisternene, broerne, Bosphorus-strædet og utallige andre velkendte seværdigheder er must-sees, når man er der. Istanbul er byen, hvor man for alvor lærer om Tyrkiets omtumlede tilværelse, storhed og fald. Så det er utænkeligt ikke at komme tilbage hertil igen og igen. Jeg finder i hvert fald altid noget nyt, jeg skal se eller undersøge.

istanbul 3

Måske har du fået lyst til at komme på eventyr rundt omkring i Tyrkiet. Jeg håber det, for der er så uendelig meget at se og byde på … rigtig god fornøjelse.

Du kan følge Love Antalya her
Skriv et svar