miniferie i istanbul, fakta om istanbul, oplevelser i istanbul, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, dansk rejseblog, udlandsdansker blog
Alle indlæg Istanbul Oplevelser

Vellykket miniferie i Istanbul

Siden jeg begyndte at rejse til Tyrkiet, har jeg flere gange snakket om at rejse til Istanbul. Og omsider denne uge blev det tid til en miniferie i Istanbul.

Min liste over områder jeg ønsker at besøge i Tyrkiet bliver ved med at vokse, da jeg konstant bliver opmærksom på nye områder der skal områdes. Et af de områder der har stået længst tid på min liste er Istanbul. Jeg er gennem årene fløjet til Istanbul masser af gange, men alle med en kort mellemlanding, hvor jeg ikke har haft tid til at nå ud af lufthavnen.

Da nogle samlede fridage pludselig opstod, valgte vi at udnytte chancen for at tage på eventyr. Egentlig ville jeg helst gerne have ventet til et godt stykke henne i marts før vi skulle afsted, men da det passede bedst ind i kalenderen nu, var det bare med at tage afsted. Der er flere daglige flyafgange til Istanbul fra både Gazipasa og Antalya lufthavn, så flybilletter var nemme at få fat på og hotellet hjalp en god ven med at fikse.

Temperaturen i Istanbul er pt. noget lavere end Alanya, mellem 6 og 8 grader om dagen de dage vi var der. Få dage inden vores ankomst var der faldet sne, som dog var pist væk ved vores ankomst. Til trods for den køligere temperatur, var vejret fint, vi havde kun en dag hvor vejret var meget overskyet og der kom nogle små regnbyer i løbet af eftermiddagen.

Istanbul

Istanbul er en fascinerende by, delt op på 2 kontinenter, 3 procent af byen ligger i Europa, mens de sidste 97 procent er i Asien. Istanbul er den eneste storby i verden, som ligger mellem to kontinenter. De 2 dele af byen deles op af Bosporus strædet. Bosporus er det stræde, som skiller Europa og Asien fra hinanden. Strædet skærer midt igennem Istanbul, og deler dermed byen i en europæisk og en asiatisk del.

Vi har primært befundet os på den vestlige (europæiske) side denne gang, men den ene dag tog vi da også et smut forbi den østlige side, for at mærke forskellen på de 2 bydele/kontinenter.

I Istanbul vurderes det at der bor 18 millioner, dette tal dækker over dem der bor her lovligt og ulovligt. Istanbul har en rig historie og der er også mange historiske monumenter at besøge i byen. Byen er blandt andet kendt for Hagia Sofia, den blå moske og om få dage åbner Tyrkiets største moske nemlig Çamlıca moskeen – hvor der eftersigende er plads 63.000 bedende på en gang.

Byen er også kendt for de 3 fodboldhold Galatasaray, Fenerbahce og Besiktas, som hvert år tiltrækker en masse fodboldinteresserede. Tyrkerne er i det hele taget kendt som yderst gæstfrit folkefærd og har Tyrkiet et af verdens bedste køkkener.

Nu har jeg efterhånden rejst en del i Tyrkiet og det er interessant at se hvordan de forskellige områder i landet, bliver besøgt at forskellige nationaliteter. I Alanya er det oftest charterturister fra Skandinavien, Tyskland, Rusland mm.. I Kappadokien er det kulturturister fra Asien, Frankrig mm., og i Istanbul er de fleste turister vi stødte arabere.

Byen har som sagt en lang historie og rundt i byen er flere historiske levn, som er værd at besøge. Inden vi tog afsted til Istanbul, havde vi lavet en Istanbul bucket liste over de steder, vi ønskede at besøge. Vi nåede størstedelen og faktisk også nogle ting som vi ikke havde på listen. Det vi ikke nåede at se, har vi tilgode til en anden gang.

Der er stadig så meget mere at se og opleve i Istanbul, så der er ingen tvivl om at fremtiden vil byde på flere ture dertil.

Jeg arbejder lige nu på nogle indlæg med rejsetips til Istanbul. Under menuen “oplevelser” har jeg oprettet en kategori med Istanbul, hvor alle Istanbul indlæg vil blive samlet.