opholdstilladelse tyrkiet, dobbelt statsborgerskab, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, hverdagen i tyrkiet, visa tyrkiet, ikamet tyrkiet
Alle indlæg Hverdag

Opholdstilladelse og tanker dobbelt statsborgerskab

Forleden blev dagen lige lidt bedre, da postbuddet ringede på døren for at levere mit nye ikamet (opholdstilladelse), som er for 2 år denne gang.

Sidste år da jeg søgte var det lige omkring da reglerne ændrede sig, men selvfølgelig nåede de ikke at ændre sig inden, at jeg var nødt til at søge opholdstilladelse, så derfor blev det kun til 1 år. Jeg har derfor set frem til i år at kunne søge 2 års opholdstilladelse, da det giver lidt mere ro på i hverdagen.

Men opholdstilladelsen denne gang lod vente på sig, jeg søgte den i slutningen af juli og først her i starten af november modtog jeg den. I starten af ugen ville jeg nedeog efterlyse den på visa kontoret, som selvfølgelig var midt i flytning og først åbnede et par dage efter, nemlig om onsdagen. Tirsdag aften tikkede der en sms ind om at mit ikamet var på vej, hvilket gav ro i kroppen. Nu har jeg det og skal ikke tænke på det igen før i 2019.

Jeg glæder mig til den dag, hvor jeg har været her nok til at kunne søge dobbelt statsborgerskab, hvilket jeg for mit vedkommende kan efter 5 år her. Det vil helt sikker gøre det hele lidt nemmere og give nogle flere rettigheder. Jeg kender allerede nogle stykker der har fået det og pt. er en af mine bedste veninder i gang med at søge. Jeg har på nuværende tidspunkt været her mere end 2 år, så lidt under 3 år tilbage til at jeg kan søge om dobbelt statsborgerskab – med mindre reglerne selvfølgelig bliver ændret igen…
Skriv et svar