tanker om boligkøb i alanya, købe bolig i alanya, finde bolig i alanya, ejendomsmægler i alanya, boligsøgning alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, udlandsdansker blog
Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Tanker om boligkøb i Alanya

I et tidligere indlæg, luftede jeg lidt tanker om boligkøb i Alanya. At vi ønsker at investere i bolig i Alanya, er ingen hemmelighed. Det er en drøm vi er gået med nogle år.

Vi har indtil nu boet i en lejebolig, hvilket vi egentlig har været godt tilfredse med. Jeg har ikke noget imod at betale leje, men når jeg kan se hvordan lejepriserne er gået op (særligt i år), så er ønsket om boligkøb i Alanya blevet forstærket.

Vi har i over 2 år boet i en dupleks til 1000 tl om måneden. I hverdagen har lejligheden været lige stor nok, men når vi har haft overnattende gæster i flere dage, har det været rart med ekstra plads. Vi ved mange lignende dupleks lejligheder ikke bliver lejet ud for under 1500-1700 tl, så derfor kom det ikke som noget chok, da udlejer i slutningen af foråret gav udtryk for en husleje stigning. Hun ønskede en stigning på 40% da lejekontrakten skulle fornyes, vi fik hende ned på de 1200 tl. Der findes også regler for hvor meget en bolig må stige pr. år.

Vi ville måske sagtens kunne finde en lejlighed der var mindre og lidt billigere, indtil vi får købt en lejlighed, men omvendt så vil det også koste at flytte. Vores lejekontrakt udløber i starten af det nye år.

Hvis du sidder nu og tænker at 1000-1200 tl ikke er meget i husleje, så må jeg minde dig om at den tyrkiske mindsteløn ligger omkring 2000 tl.

Boligen vi bor i, blev sat til salg for 2 måneder siden. Den ligger både langt over vores budget og så er det ikke vores drømmebolig. Skulle vi købe boligen, er der alt for meget der skal laves om og det kan ikke betale sig. Prisen den er sat til salg for er alt for højt, det er dog til vores fordel, for så er der ikke så mange boligfremvisninger imens vi bor her.

Vi har kigget på boliger i godt stykke tid nu, for at danne os overblik over område, størrelse mm. De sidste par uger er søgningen blevet lidt mere intensiv og så småt begynder vi også at bede ejendomsmæglere, venner og bekendte om at have os i tankerne. Vi er medlem af en masse FB-grupper med fokus på boligsalg og Sahibinden.com blev hyppigt tjekket.
Lidt af vores krav til bolig

  • Størrelse: Hvis muligt 3+1, altså 3 soveværelser og 1 stue. Køkken skal være adskilt, vi ønsker ikke amerikansk køkken/stue. En stor 2+1 kan også bruges.
  • Komplekset må helst ikke være over 10-15 år, med mindre bygningen er velholdt.
  • Fællesfaciliteter som pool, fitnesscenter er ikke noget krav.
  • Det skal ikke være en feriebolig, men helårsbolig. Det er også vigtigt for os at den ligger i kompleks, hvor der bor flere hele året og gerne en del lokale. Dels pga. min integration i samfundet, men også fordi vi ikke ønsker at bo i mennesketom bygning halvdelen af året.
  • Vi er ret glade for at bo i området som vi bor i nu, ikke langt fra Anadolu hospitalet og tirsdagsmarkedet. Det bedste kunne være noget i dette område, men vi kigger også på bolig i Cikcilli og Oba. Tosmur kan også være en mulighed, hvis den rette bolig er der.

Vi har pt. ikke travlt med at finde en bolig, det vigtige er vi får fundet den rette, som også passer os i forhold til pris og beliggenhed.

Læs også: Vil du finde bolig i Alanya

Har du nogen gode råd til hvad vi skal være opmærksomme på ved boligkøb i Alanya, så skriv det gerne til mig via mail danskityrkiet@gmail.com eller Facebook.