Forny opholdstilladelse Tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Opholdstilladelse på 6 dage

Yes – så lykkedes det, jeg kan nu med stolthed sige at min opholdstilladelse er kommet.

Når vi danskere rejser til Tyrkiet på ferie kræver det ikke meget andet end et gyldigt pas. Som reglerne er nu må man befinde sig hernede i 90 dage over en periode på 180 dage – også kaldet 180 dages reglen. Ønsker man at befinde sig hernede længere tid end det kræver det en opholdstilladelse.

For over 2 måneder siden bestilte jeg en tid i Antalya for at kunne ansøge om opholdstilladelse. Når man søger første gang, skal man nemlig bestille et møde. Ventetiden har været lang, men det var ikke muligt at få en tid før. I sidste uge, d. 2. december var det endelig blevet tid til at skulle ind og aflevere min ansøgning. En veninde og jeg kørte om morgenen fra Alanya, vi nåede til Antalya og fik afleveret min ansøgning. Mødet gik nemt og smertefrit. Ham der tog i mod min sag, var flink og hjælpsom og da jeg havde alle de nødvendige papirer med, havde han ikke de store indvendinger. Som afslutning på mødet, spurgte jeg til hvor lang tid der ville gå før jeg fik min opholdstilladelse, hvor jeg fik svaret ca 1 måned. Nu har jeg efterhånden hørt om flere der har søgt om opholdstilladelse, hvor de har ventet 2-3 måneder på at få svar. Så min tanke var at jeg bare ville være heldig hvis den kom på en måned. Jeg fik en midlertidig opholdstilladelse med da jeg forlod kontoret.

I tirsdags d. 8/12 fik jeg en sms fra PTT i Antalya (det tyrkiske postvæsen) om at de netop havde fået indleveret mit opholdskort, og at det nu var på vej til min adresse. Hvilket betød at jeg havde fået opholdstilladelse på 6 dage. Juhuuuu! I går ringede de fra PTT i Alanya om at mit opholdskort var kommet. Og i dag (9 dage efter ansøgningen) står jeg nu her med mit opholdskort i hånden og bevis på at jeg opholder mig her lovligt.

Tak for den hurtige service!

Ønsker du at søge opholdstilladelse i Tyrkiet, så kan Alanyadk.dk hjælpe dig. – Læs mere her

5 thoughts on “Opholdstilladelse på 6 dage”

 1. Hvor dejligt at det åbenbart er blevet så effektivt med ansøgning af opholdstilladelsen !
  Jeg har et spørgsmål som jeg ikke kunne få svar på igennem den tyrkiske informations-linje (de viste det ikke med sikkerhed):
  Er det korrekt at man som dansker ikke betaler noget gebyr for opholdstilladelse-ansøgningen og heller ikke noget årligt beløb ?
  Og passer det, at 120-dages reglen ( max. 120 dage årligt udenfor Tyrkiet) ikke gælder for de der for for første gang får opholdstilladelse ?
  På forhånd mange tak !

  1. Hej Lene
   Jeg var heldig det gik stærkt. Da jeg søgte opholdstilladelse skulle jeg forbi kontoret i Antalya. Kontoret er senere blevet rykket til Alanya, hvor der efter sigende er længere ventetid. I forhold til din spørgsmål:
   Som dansker betaler man gebyr for opholdstilladelse-ansøgningen. Jeg mener at jeg betalte 400 tl i alt i gebyr. Jeg har aldrig hørt andet. 120-dages reglen gælder også for førstegangs søgende.
   Jeg kan anbefale dig at tage kontakt til http://www.alanyadk.dk som har speciale i at hjælpe folk med at søge opholdstilladelse 😉

   1. Det er kun første gang man betaler et gebyr som dansker, hvis man søger igen inden udløb er det gratis for danskere, kun betale for kort hvis det skal fornyes med billede på Ca 70 tl.
    Jeg fik nyt for 2 år ( da jeg er gift med Tyrkisk mand ) i juli 2016 med billede på og ingen andre gebyrer det var 3 gang jeg fik opholdstilladelse. 2 uger efter fik jeg mit Tyrkiske Statsborskab, ansøgte om det i oktober 2015 så godt 9 måneder men det er jo en anden historie

    1. Tillykke med statsborgerskabet 😉 Desværre går der nogle år før jeg når dertil.
     Ja, det er dejligt at det kun er første gang man betaler gebyr, da jeg ved mange ser det som en meget stor udgift.

Skriv et svar