om at tage springet. velkommen 2018, alanya 2018, alanya blog, alanya blogger, udlandsdansker blog, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, hverdagen i tyrkiet, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, dansk blog tyrkiet, flytte til tyrkiet, flytte til udlandet
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Om at tage springet

Hvert år bliver jeg kontaktet af flere der drømmer om at tage springet og flytte til Tyrkiet eller udlandet generalt. Ved dem der ønsker at flytte til Tyrkiet, er spørgsmålene oftest i forhold til opholdstilladelse og at finde arbejde i Tyrkiet. Ud af de mange der kontakter mig hvert år, er det dog kun få hvor jeg ser at det bliver til en realitet.

Der kan være mange grunde til at de ikke kommer afsted: sygdom, manglende økonomi til opholdstilladelse, uddannelse, hverdagen i Danmark eller andre forpligtelser der holder dem tilbage. Det kan også være at det bare er svært at skifte de faste rammer ud med en ny og mere usikker hverdag.

I bund og grund handler det nok også om det land vi er født i og den velfærd vi er vokset op med. Vi ved at i Danmark vil der altid være et sikkerhedsnet til at gribe os, derudover kan der også være andre forpligtelser der binder os til Danmark såsom familie, venner og tryghed.

Leger du med drømmen om at flytte til udlandet om ikke andet, så bare for et år eller en kortere periode. Så kan jeg kun anbefale dig at gøre noget ved drømmen, mens du kan.

Inden jeg tog beslutningen om at flytte til Tyrkiet, havde jeg dog også mange tanker og der gik tid før jeg fandt modet frem og sprang ud i det. En af de tanker der fik mig til at springe ud i det, var tanken om hvad jeg ønsker at få ud af mit liv. Jeg har mange drømme (både små og store) og en del af dem havde jeg svært ved at få realiseret i Danmark. Derudover tænkte jeg meget over det økonomiske, for det har også sine udgifter at skulle rive teltpælene op og bosætte sig i et andet land.

De sidste mange måneder før jeg flyttede, lagde jeg derfor en stor del af min løn til side, jeg tog alle de ekstratimer jeg kunne. Jeg begyndte så småt at kigge på hjemmet i forhold, til hvad jeg havde behov for, hvad jeg kunne undvære og hvad der havde en værdi. De ting jeg kunne undvære, begyndte jeg stille og roligt at sælge og pengene blev gemt.

Da jeg flyttede til Alanya, havde jeg et sikkerhedsnet i form af både opsparing, min lejlighed i Danmark som var fremlejet ud i år og så selvfølgelig min a-kasse. Så gik det ikke for mit vedkommende, havde jeg en backup og det var rigtig rart at have i starten. Det første år gik dog stærkt, men undervejs kom beslutningen også om at salget af min bolig i Danmark, var det mest rigtige.

Jeg er glad for at jeg tog springet, her har jeg mulighed for at forme min hverdag som jeg ønsker den, min indkomst er betydeligt lavere end i Danmark, men omvendt er mine udgifter også betydeligt lavere.

Selvfølgelig kan jeg også have dumme dage her, men når jeg mærker efter i maven er det her jeg hører til og jeg er glad for at jeg for 2,5 år siden tog springet.

Skriv et svar