nemme dadelkugler med romsmag, romkugler med dadler, daddelkugler, dadelkugler med kokos, veganske snacks, veganske romkugler, vegansk hjemmelavet slik, vegansk opskrifter, dansk i tyrkiet, mit tyrkiske køkken, alanya blogger, tyrkiet blogger
Alle indlæg Brød og kager Hverdag Opskrifter Vegetar opskrifter

Nemme dadelkugler med romsmag

Mmmmm… Dadelkugler, da jeg smagte det første gang, var jeg solgt! I dette indlæg får du opskriften på nemme dadelkugler med romsmag, som kan spises hele året rundt.

Jeg tror de fleste af os kender til det med at have en sød tand, nemme dadelkugler med romsmag er en sundere snack, når den søde tand skal stilles.

Er du fast læser på bloggen, har du måske spottet at jeg allerede har to andre opskrifter på dadelkugler, hhv. veganske dadelkugler med sorte bønner og sunde romkugler med dadler. Denne er mindst lige så lækker som de andre, men særligt vild er jeg med det lille strejf af romsmag. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde romessens i Tyrkiet, så det er en af de ting jeg henter fra Danmark.

I Tyrkiet kan man se lidt dadler på træerne, men min erfaring er ikke at man går højt op i dyrkning af dadler. Til gengæld kan man købe dadler mange steder.

I mange år forbandt jeg kun dadler med jul, hvor mine forældre glædeligt lavede konfekt af både dadler og figner. Ærligt var jeg ikke stor fan af dadler dengang, men det er jeg blevet med tiden og nu har vi det jævnligt i hjemmet.

Dadler kan indgå i dessertkøkkenet – men også være små snacks på f.eks. en buffet, tapasbræt eller som en snack til osten. Og så er der jo alle de lækre muligheder for dadler i konfekt, raw food, raw cakes – altså kager, konfektkugler og så videre som tilberedes med rå dadler – enten friske eller tørrede. Og som I nok næsten kan regne ud, er jeg blevet stor fan af konfektkugler med dadler også omtalt som dadelkugler.

Opskrift på nemme dadelkugler med romsmag

300 gram dadler uden sten (helst dem i papæske)

1 spsk kokosolie

3 spsk kokosmel

50 gram havregryn

2-3 spsk kakaopulver

1 tsk vanilje

Rom essens

Kokos, krymmel, hakkede nødder eller kokosmel til pynt

 

Fremgangsmåde

Blend dadler sammen med kokosolie og havregryn til en ensartet masse, tilsæt dernæst rest af ingredienser og bland det godt sammen. Tilsæt rom essens efter din smag. Personligt kan jeg godt lide at den har en god smag af rom essens og tilsætter derfor rigeligt.

Hvis massen er for våd, kan du tilsætte lidt mere kokosmel eller kakaopulver. Du kan også vælge at tilsætte lidt mere havregryn, men pas på med at tilsætte for meget, da havregryn suger en del væske.

Sæt massen på køl 1 time. Form derefter massen i kugler og tril dem i det kokos, krymmel, hakkede nødder eller kokosmel. Opbevar dem på køl i lufttæt beholder.

Velbekommen!

SE OGSÅ: Incir tatlisi – sødet figner opskrift

SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med æblefyld