når folk du ikke kender kender dig, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, danskere i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Kultur

Når folk du ikke kender, kender dig!

Når folk du ikke kender, kender dig! Eller kender er måske så meget sagt, men min erfaring er at de fleste tyrkere ser og husker mere end man regner med. Og bor man i områder primært med lokale, skal man være opmærksom på det. De fleste dage ser jeg det kun som noget positivt, særligt da jeg boede alene, vidste jeg at mine naboer holdte godt øje med mig, for at beskytte mig.

Jeg begyndte at rejse i Alanya sammen med en veninde i 2006, første år bød faktisk på hele 3 ferier til Alanya. Ingen af de 3 gange boede vi på samme hotel, men vi endte med at besøge nogle af de samme områder hver gang. I slutningen af den 3. ferie, bliver vi stoppet af en tjener på en restaurant, som vi aldrig havde besøgt, blot gået forbi. Tjeneren kunne sige nøjagtig hvor mange gang vi havde været der det år, i hvilke måneder og ca. hvor lang tid hver gang. Det er ret godt husket, når man tager i betragtning af hvor mange turister der dagligt kommer og rejser fra Alanya.

Jeg er mange dage på farten og det er ikke unormalt at se mig i de forskellige bydele i Alanya. Sidste efterår kommer min bedre halvdel hjem og fortæller at bekendt havde sagt at han over de sidste par uger, havde set mig flere steder hhv. ved Tosmur, Oba, Kleopatra siden, Damlatas og i centrum. Den bekendte havde nævnt det sådan i ren bekymring for om min bedre halvdel havde styr på hvad jeg rendte rundt og lavede. Vi kunne ikke andet end grine af det. Da jeg spurgte til hvem den bekendte var, viste det sig at det ikke var en jeg kendte.

At blev genkendt i Danmark af folk jeg ikke kender er heller ikke unormalt og igen er det ofte af tyrkere, som genkender mig pga. kæresten.

Det er 10 år siden jeg arbejdede for Tyrkieteksperten som guide en sæson og stadig den dag idag, kan jeg møde tyrkere som jeg aldrig har snakket med, som kan huske mig fra den gang. Det sker da også at jeg møder danske gæster fra den gang, men dem har jeg haft lidt mere kontakt med, så der kan jeg bedre forstå at de kan huske mig.

Jeg er heller ikke i tvivl om at vores naboer, ligger mere mærke til os end jeg gør til dem. I sidste uge boede en veninde hos os flere dage. Egentlig var planen at hun skulle være rejst hjem inden jeg tog til Kappadokien, men hun endte med at blive et par dage mens jeg var væk. Umiddelbart kunne jeg ikke se det store problem i det, da hun er en veninde til os begge og faktisk har kendt min bedre halvdel længere tid end jeg. Det var først da min bedre halvdel fik spurgt mig, hvad tror du naboerne tænker om at veninden er der når jeg ikke er her, at det gik op for mig at se med naboernes øjne kan det misforståes.

Men at tyrkerne holder godt øje med en, gør også at der hurtigt snakkes i krogene om f.eks. de personer man omgåes eller hvem man har på besøg. Men i forhold til snakken i krogene, er det desværre også meget normalt blandt mange af de fastboende udlændinge… Læs med her i Et surt opstød fra Alanya.
 

 

 

 

Skriv et svar