luksus hamam i alanya, wellness i alanya, tyrkisk bad i alanya, oplevelser i alanya, zenn spa, zenn spa oba, zenn spa hamam, alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, luksus oplevelser i alanya, kvinde hamam alanya,
Alanya Alle indlæg Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips

Zenn Spa – luksus hamam i Alanya

Er du på jagt efter en luksuriøs wellness oplevelse i Alanya? Zenn Spa er det ultimative luksus hamam i Alanya, som enhver bør unde sig selv.

Et besøg i en traditionel tyrkisk hamam er næsten et must under ferien i Tyrkiet – eller rettere i begyndelsen. Ikke alene er selve badet med rindende vand, varme, peeling og massage i en sky af sæbeskum en ganske særlig, sanselig oplevelse. Huden bliver uendelig blød, ren og klar til at tage imod den sol, der også er del af ferien. Tyrkiet er kendt for sine tyrkiske bade.

Badetraditionerne går langt tilbage i den tyrkiske historie, og hamam anvendes af både mænd og kvinder. Islam lægger stor vægt på renlighed, og man har bygget badehuse i Tyrkiet siden 1500-tallet. Hamamerne blev oprindeligt opført i tilknytning til moskeerne, men udviklede sig med tiden til selvstændige institutioner, som fik deres eget sociale liv. Traditionen med tyrkiske bade, er noget mange turister der besøger Tyrkiet med tiden har taget til sig.

Siden jeg startede med at rejse til Tyrkiet i 2006, har jeg besøgt flere forskellige tyrkiske bade rundt om i Tyrkiet. Og lad os bare sige der har været stor forskel på dem. En ting jeg hurtigt erfarede efter min første tur i hamam, er at jeg kun ønsker at kvinder til at vaske og massere mig.

Det har jeg holdt ved siden og glæden var stor da jeg i 2016 for besøgte Bella Donna første gang. Bella Donna er lækkert hamam kun for kvinder, hvor mænd er nægtet adgang. Jeg har trofast brugt Bella Donna lige siden, typisk en gang hveranden eller tredje måned. Stedet ligger centralt og priserne er ganske rimelige.
Luksus hamam i Alanya

De sidste mange måneder har jeg hørt rigtig godt op det forholdsvist nye hamam Zenn Spa og fornyligt tog jeg derud for at afprøve deres hamam. Hos Zenn Spa som er et nyt, moderne og luksuriøst spasted fra 2018, har de fokus på at give hver enkelt besøgende en mere eksklusiv oplevelse end ved de sædvanlige hamamsteder.

Jeg havde lidt tid forinden min tur i hamam, været en tur forbi stedet og snakke med ejeren og få en rundvisning af stedet. Indretningen og den passion som jeg kunne mærke at ejeren (Ugur) har for stedet, gjorde at jeg var solgt med det samme. Ugur har flere års erfaring inden for wellnes og spaområdet og han er opmærksom på hvad gæsterne ønsker og efterspørger. Spa-stedet er utroligt smukt indrettet og der er tænkt over selv de mindste detaljer.

Jeg besøgte stedet for en lille måned siden, inden jeg rejste til Danmark. Men det er først nu jeg har fundet tiden til at skrive om min oplevelse. Jeg har som tidligere nævnt besøgt flere forskellige tyrkiske bade i Tyrkiet, men der er ingen tvivl om at det er hos Zenn Spa at jeg har oplevet den mest luksuriøse oplevelse.

Når jeg skal i hamam, er det meget forskelligt om jeg tager alene afsted eller om jeg følges med nogen. Nogle gange kan jeg godt lide at tage afsted selv, for at komme helt ned i gear. Ved mit første besøg hos Zenn Spa, valgte jeg at tage alene afsted og det fortrød jeg ikke, for det gjorde nemlig at jeg kom helt ned i gear. Så meget ned i gear at jeg næsten faldt i søvn, da jeg skulle nyde min urtete.

Oplevelsen startede med en tur i sauna, hvor kroppen blev opvarmet og der blev serveret noget koldt at drikke. Turen i sauna blev efterfulgt af et ophold i damprummet. Jeg valgte at forlade damprummet lidt før tid, pga. jeg fik det dårligt. Jeg har aldrig været god til damprum og heldigvis stod personalet hurtigt klar med noget koldt at drikke.

Derefter gik turen ind i selve hamammet, som er et stort rum med marmorbeklædte vægge, her peeles / skrubbes kroppen med en hamphandske der fjerner de døde hudceller, hvorefter huden er klar til en blid skummassage. Kroppen dækkes dernæst af en dyne af velduftende skum og skummet masseres ind i huden, der efterlader huden blød og fugtighedsmættet.

Efter skummassagen bliver man skyllet og pakket ind i lækker blød badekåbe og så er det tid til at sunde sig lidt. Dette sker i andet lokale længere, hvor lyset er dæmpet, der spilles stille musik og man får vand og frugt serveret.

Efter lidt afslapning var det tid til en grundig oliemassage af massøren, den bedste massage jeg til dags dato har fået i Alanya. Hele oplevelsen blev afsluttet med afslapning med god kop urtete. Da jeg gik derfra, følte jeg mig som et helt nyt menneske.

Zenn spa tilbyder flere forskellige wellness pakker, priserne starter fra 40 Euro. Stedet har sågar også et VIP rum for par, hvor der er sauna, jacuzzi, hamam og massagebehandlinger.

Ønsker du at besøge luksus hamam hos Zenn Spa, kan jeg anbefale at du bestiller oplevelsen nogle dage i forvejen. Du kan bestille din oplevelse her.