rejse i tyrkiet, bloggere i tyrkiet, rejseblogs tyrkiet, rejsebloggere i tyrkiet, oplevelser i tyrkiet, blogs om tyrkiet, alanya, kappadokien, istanbul, pamukkale, tyrkiets historie
Alanya Alle indlæg Antalya Istanbul Kappadokien Oplevelser Rejsetips

Inspiration til at rejse i Tyrkiet

Jeg elsker at rejse og udforske, særlig vild er jeg med at rejse i Tyrkiet. De fleste turister der besøger Tyrkiet, ser kun en meget lille brøkdel, men landet har så meget at byde på.

Tyrkiets areal er ca. 815.000 km² og på det store areal gemmer der sig så mange oplevelser i form af fantastiske naturoplevelser, historiske monumenter, unikke smagsoplevelser og en kultur er fyldt med åbenhed og variation.

Tyrkiet er det eneste land i verden der ligger i både Europa og i Asien. I tusinde af år har Tyrkiet været bindeleddet mellem øst og vest, hvilket afspejler sig i alle de mange historiske monumenter man kan finde rundt om i landet.

Jeg startede selv med at rejse til Tyrkiet i 2006, de første gange gik turen kun til Alanya. Men stille og roligt fik jeg lyst til se og opleve mere i Tyrkiet. Siden 2006 har jeg besøgt flere skønne områder i Tyrkiet og har en lang liste over steder jeg ønsker at besøge i fremtiden.

Af områder jeg gennem tiden har besøgt, kan blandt andet nævnes Alanya, Bodrum, Kusadasi, Istanbul, Adana, Kappadokien, Pamukkale, Side, Antalya, Kas, Izmir, Konya mm. Når jeg rejser til nye områder, besøger jeg som oftest den nærmeste turistinformation, for at søge så meget viden til mig som muligt.

Men min viden om det nye område, starter som regel inden rejsen går igang. Inden jeg rejser, kan jeg nemlig godt lide at søge rejseinspiration og derfor følger jeg også forskellige bloggere, nyhedssider mm., hvor jeg finder inspiration til rejse i Tyrkiet. Jeg har samlet min inspirationsliste, måske du kan få glæde af den:

Inspiration til rejse i Tyrkiet

De senere år er jeg begyndt at følge flere rejseblogs om Tyrkiet, en del af dem er engelske, men der gemmer så også lidt danske i blandt. Jeg kan godt lide at læse de personlige erfaringer fra de forskellige bloggere.

Rejsebloggere i Tyrkiet:

Danskityrkiet.dk: Selvom min blog en stor del af tiden har fokus på hverdagen i Alanya, opskrifter mm. Kommer jeg også jævnligt med rejsetips til Tyrkiet og der vil komme mange flere af dem i fremtiden. Jeg har en stor interesse i Tyrkiets historie og kultur, rejser så ofte som jeg kan rundt i Tyrkiet.

Slowtravelguide.com – Bag denne inspirerende blog står et belgisk par, der er bosat i Tyrkiet. På bloggen finder man dybdegående indlæg om alt fra kulturelle seværdigheder, smukke steder i naturen, til skjulte perler kombineret med smukke billeder. Siden er på engelsk.

Turkishtravelblog.com – Bag bloggen er Natalie Sayin, som er freelance rejse forfatter. Bloggen giver et godt indblik i Tyrkiet og inspiration til nye rejsedestinationer. På siden findes der både et indblik i Tyrkisk historie, smukke billeder, inspiration til seværdigheder der ikke står i diverse turistbøger mm. Siden er på engelsk.

HomeTurkey – Denne hjemmeside har jeg længe fulgt både på Facebook og Instagram, hvor de ligger smukke billeder op fra forskellige områder i Tyrkiet. Siden også på deres blog masser interessant læsestof som gastronomi, smukke naturoplevelser, kultur, museer mm. Siden er på engelsk.

Voyageturkey.net – En hjemmeside med fokus på Tyrkiets historiske og naturlige skønheder. Personligt er jeg selv fan af historiske områder og kan godt lide at sætte mig ind i historien, når jeg besøger nogle steder. VoyageTurkey er god til at gå i dybden med historien. Denne side er også på engelsk.

Loveantalya.com – Bag denne blog er danske Camilla der skriver nogle gode detaljeret indlæg med seværdigheder og oplevelser i Antalya-regionen. Camilla er dygtig til at gå i dybden og finde de gode historier frem. Camilla skriver både på dansk og engelsk.

TeaTougaard.dk – bag denne blog står danske Tea, bosat i Alanya som til dagligt driver AlanyaDk, på bloggen deler hun ud af hendes personlige rejseoplevelser i Tyrkiet og rundt i verden.

 

Andre sider om Tyrkiet

Turkishculture.org – ønsker du at dykke mere ned i Tyrkiets historie, arkæologi i Tyrkiet, kunst i Tyrkiet, tyrkisk musik mm., så er denne side utrolig informativ.

Turkisharchaeonews.net – flere steder i Tyrkiet har man gang i spændende udgravninger, denne engelske side, har fokus på en del af dem.

Hurriyetdailynews.com – er en engelsk nyhedsside om Tyrkiet, men på siden kan man også finde inspiration til rejser, lære om Tyrkiets historie mm.

Dailysabah.com – endnu en engelsk nyhedsside om Tyrkiet, men på siden kan man også finde inspiration til rejser, lære om Tyrkiets historie, læse om nyligt fundne områder mm.

Kappadokien.dk – en forholdsvis ny dansk side om det naturskønne område Kappadokien, hvor du finder rejsetips, nyheder fra Tyrkiet og Kappadokien og dybdegående artikler om området.

Rejstiltyrkiet.dk – en dansk hjemmeside med fokus på Tyrkiet, det meste information er pt. fra Tyrkiets sydkyst. Men du kan også finde inspiration til oplevelser i Istanbul, Pamukkale og Kappadokien.

Alanyadk.dk – AlanyaDk er et dansk medie der deler nyheder fra Alanya og Tyrkiet, oplevelser i Alanya og omegn, tyrkiske opskrifter, events i Alanya mm.

Listen bliver løbende opdateret….