Alanya, Alle indlæg, Hverdag, Smag på Tyrkiet

Hyggelige kaffesteder i Alanya

kaffesteder i alanya, kaffebar i alanya, god kaffe i alanya, kaffe oplevelser i alanya, hyggelige oplevelser i alanya

Er du ligesom jeg kaffedrikker? Så skal du læse med her, hvor jeg har samlet en liste med nogle af de skønneste kaffesteder i Alanya (hvert fald efter min mening).

Der findes efterhånden et ret stort udvalg af kaffesteder i Alanya.

Særligt mange skandinaviske turister er glade for at drikke kaffe på Starbucks, når de besøger Alanya. Sammenligner vi med priserne på Starbucks kaffe i Danmark, er det da også betydeligt billigere i Alanya, så jeg kan sagtens forstå mange tyer til det. Jeg er også selv begejstret for Starbucks kaffe og det er nemt at tage med på farten. Men efter min mening gemmer byen på flere unikke kaffesteder, som jeg mener du bør besøge.

I dette indlæg har jeg valgt at samle de kaffesteder i Alanya, jeg foretrækker og som jeg synes du bør prøve. En fællesnævner for alle de kaffesteder, jeg har på min liste er at de alle ligger i Alanya centrum, hvilket er ren tilfældigt. Der findes sikkert også gode kaffesteder i Cikcilli, Oba og Tosmur områderne. Det er bare ikke lige så tit jeg tager dertil for at drikke kaffe.

Jeg håber min liste kan give dig inspiration til nye kaffeoplevelser i Alanya, næste gang du besøger byen.

Kaffesteder i Alanya

Alle de nævnte kaffesteder i Alanya er i tilfældig rækkefølge og tilbyder alle noget unikt og selvfølgelig lækker kaffe.

Nerdek Cafe

Nerdek Cafe er en af de første kaffesteder jeg delte på bloggen for snart 5 år siden. Igennem tiden har jeg da også både holdt min 30 års fødselsdag, reception til vores bryllup og drukket utallige kopper kaffer (ofte kombineret med deres lækre morgenmadsbrunch). Nerdek er en hyggelig romantisk cafe, der ligger ovenpå en boghandel i Alanya centrum.

Jeg elsker atmosfæren i cafeen og så er det tydeligt at både kaffe og kager er lavet med kærlighed. Fatos der ejer cafeen, står selv i køkkenet og udover at lave lækkerier til cafeen tilbyder hun også catering. Fra cafeen som ligger centralt i Alanya, er der god udsigt udover lidt af Alanya by og borgen. Jeg har efterhånden smagt en del af deres forskellige slags kaffe. Og særligt én er min favorit, nemlig badem kahvesi, på dansk mandelkaffe. Besøger du Nerdek kaffe, må du love mig at smage den. Du vil ikke blive skuffet.

Find placering og se flere billeder fra stedet på Nerdeks Facebookside.
coffee ferroni, tyrkisk kaffebar, kaffebar i alanya, god kaffe i alanya, kaffesteder i alanya, cafeer i alanya, tyrkisk kaffe, friskmalet kaffe i Alanya, alanya oplevelser, oplevelser i Alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, udlandsdansker blog

Coffee Ferroni

Coffee Ferroni er en kaffebar der har ligget i Alanya i flere år og er hver gang en hyggelig oplevelse. Coffee Ferroni er ikke et fancy sted, tværtimod, men her er fokus på hyggen og en god kop kaffe eller te. Stedet består af både inden- og undendørs område. Det indendørs område består af lidt mindre rum, der er hyggeligt indrettet og hvor man får en til at føle at man træder 40-50 år tilbage i tiden – hvis ikke mere.

På stedet er der både muligt at få traditionel tyrkisk kaffe, filterkaffe og mere moderne kaffe som Cappuccino, Latte Macchiato, Corado mm. Og der er også et fint udvalg af te.

Jeg har tidligere skrevet om Coffee Ferroni i dette blogindlæg

Közde Kahve Keyfi

Er der noget tyrkerne er kendt for, så er det tyrkisk kaffe. Og er du vild med den tyrkiske kaffe, så bør du ikke snyde dig selv for et besøg på Közde kahve Keyfi. Kaffestedet ligger centralt placeret i Alanyas bazar, tæt ved den populære tyrkiske lokale restaurant Mini Mutfak.

De fleste der besøge stedet, kommer for at drikke den tyrkiske kaffe som bliver lavet over kul. Men der serveres også andre drikkevarer. Bare det at kunne følge med i hvordan kaffen bliver lavet er en oplevelse i sig selv. For mange er besøget på kaffebaren kombineret med et spil Backgammon – eller tavla som det hedder på Tyrkisk.

Find stedets placering her

Zero coffee Alanya

Dette kaffested fik jeg øjnene op for, for cirka et års tid siden og fra start var jeg fascineret af stedet. Zero Coffee ligger i centrum af Alanya, næsten lige op Salad Society (som findes længere ned på listen) og lige overfor moskeen. På menukortet findes der et spændende udvalg af forskellige slags kaffe. Al kaffen er i høj kvalitet. Noget er det jeg er særligt vild med er serveringen af kaffen, som er sjov og anderledes. Ovenstående billede er fra seneste besøg, hvor jeg bestille i ice latte og fik den serveret således, så jeg selv skulle blande den. Der er kræset for detaljerne både på kaffebaren og ved hver enkelt servering.

Imens man sidder og nyder sin kaffe, kan man ikke undgå at blikket falder over på de forskellige drikkevarer, der bliver serveret til de andre gæster.

Ved siden af Zero coffee ligger endnu en kaffebar med fokus på italiensk kaffe, den er også et besøg værd.

Se flere kaffebilleder fra Zero coffee Alanya her

Kahve Dünyasi Alanya

I Alanya findes der er særligt sted for kaffeelskere; nemlig Kahve Dünyasi. Her finder du kaffe i alverdens afskygninger og et lækkert udvalg af chokolade og is.

Kahve Dünyasi er placeret ved Damlatas/Kleopatra siden i Alanya. Stedets navn betyder kaffe verden. Ved et besøg på Kahve Dünyasi bestiller jeg typisk tyrkisk kaffe med mælk. Jeg er ikke helt så vild med den klassiske tyrkiske kaffe, men udgaven af tyrkisk kaffe med mælk er jeg helt vild med. Udvalget af forskellige slags kaffe er stort og her er noget for enhver kaffeelskers smag. 

salad society alanya, salatbar alanya, vegetar restaurant alanya, vegansk restaurant alanya, matcha latte alanya, salatsted alanya, spisesteder i alanya, cafeer i alanya, restauranter i alanya, unikke steder i alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, hverdagen i tyrkiet, hverdagen i alanya,

Salad Society

Hos Salad Society kan du både nyde et lækkert sundt og velsmagende måltid, men stedet tilbyder også et lækkert udvalg af kaffe og te – alt i høj kvalitet. Stedet er ikke så stort og ligger lige bag Starbucks i centrum af Alanya. Stedet tilbyder et lækkert udvalg af sandwich, utrolig lækre salat, flotte kager og diverse drikkevarer. Oftest starter jeg med at spise frokost der og slutter af med en lækker kop kaffe, eller drikker en kop kaffe og tager en salat med til senere.

Noget af det jeg er særligt glad for ved Salad Society er at de serverer Matcha latte, som ikke findes så mange andre steder i Alanya. Matcha latte er ikke kaffe, men ofte beder jeg om at få en dosis espresso i latten.

Se flere billeder fra Salad Society her

Kakule Vitamin cafe

Da jeg begyndte at lave den liste, spurgte jeg manden hvor man får den bedste kaffe i Alanya. Han er ikke den store fan af diverse fancy kaffevarianter, men er til gengæld en stor fan af tyrkisk kaffe. Hans svar var prompte Kakule Vitamin cafe, som ligger placeret på venstre side af EV restaurant i Alanya centrum. Stedet er lille, men kaffen er lavet med kærlighed, hvilket også tydeligt mærkes ved serveringen af kaffen. Og han er ikke den eneste jeg kender, der er stor fan af stedet, jeg har hørt flere omtale stedet som Alanyas bedste kaffebar.

Reka cafe Alanya

Det sidste kaffested der er på min liste er Reka cafe. Udover at tilbyde et lækkert udvalg af kaffe, har Reka cafe efter min mening et af Alanyas bedste udvalg af kager. Jeg kender flere der tager forbi der for at købe et stykke kage med hjem til senere. Reka cafe ligger centralt placeret i en sidegade bagved PTT i Alanya. Uanset hvornår jeg går forbi, er stedet velbesøgt, primært af tyrkere. Jeg besøgte stedet for første gang i 2019 og allerede var først bid af en af deres kager, var jeg solgt.

Selv hvis du ikke er kaffedrikker, så lov mig at besøge stedet bare for at smage på deres lækre kager.

Find Reka cafes placering lige her
Tagged , , ,