hvornår skal i giftes, ægteskab i tyrkiet, vielse i tyrkiet, blive gift i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, tyrkisk vielse, islamisk vielse, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag

Hvornår skal I giftes?

Hvornår skal I giftes? Jeg tror hvis vi fik 1 tl (tyrkisk lira) for hver gang vi fik det spørgsmål, så ville vi snart have råd til at holde et gevaldigt bryllup. Måske skulle vi bare begynde at forlange 1 tl, hver gang vi giver svaret på det, så ville vi snart have råd til et stort bryllup.

Nå spøg til side. Spørgsmålet om hvornår vi skal giftes, er godt nok kommet mange gange det seneste års tid fra både familie, venner og bekendte. Vi har efterhånden været sammen 2 1/2 år og der er ingen tvivl om at vi er glade for hinanden, kærligheden blomstrer og at vi ser en hverdag og fremtid sammen.

Men det er et spørgsmål som er pt. umuligt at svare på, dels fordi ingen af os har travlt med at blive gift og dels fordi vi nok heller ikke kan blive enige om hvordan brylluppet skal være/holdes. Jeg har nok mere behov for en fest/fejring end min bedre halvdel har.

Spørgsmålet om ægteskab kommer rigtig meget fra kærestens familie og derfor kan I nok også regne ud at spørgsmålet ofte er på tyrkisk. Når det kommer, lader jeg som regel som om jeg ikke forstår hvad der bliver sagt og så kan kæresten få lov at svare. Men for deres vedkommende går de ikke så meget op i at vi bliver lovformeligt gift på rådhuset, de går faktisk mere op i at vi får en religiøs velsignelse af en imam, også kaldet nikah. For set med islamiske øjne er det ikke okay at vi er kærester og bor sammen, det gør man først når man er gift.

Der er ingen tvivl om at vi drømmer om bryllup en dag, men det skal være når vi begge er klar til det. Lige nu har vi andre drømme som vi gerne vil udleve og som fylder mere. F.eks. drømmer vi om inden for de kommende år at kunne investere i egen bolig. Men som man siger “Rom blev ikke bygget på en dag” og stille og roligt arbejder vi os frem til at realisere vores drømme.

 

 

Skriv et svar