hvad er livskvalitet for dig, livet i tyrkiet, dansk i tyrkiet, livet som udlandsdansker, blogger i tyrkiet, blogger i alanya, udlandsdansker blog
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Hvad er livskvalitet for dig?

Hvad gør dig glad og hvad er livskvalitet for dig? For nogle dage siden blev jeg kontaktet på af en læser, der spurgte mig ind til hvad jeg synes er livskvalitet i Tyrkiet.

Et spørgsmål som faktisk fik mig til at tænke en del og som også har været et emne jeg har delt med de personer som jeg er stødt på de seneste dage. Jeg kan hurtigt svare hvad livskvalitet for mig; det er at leve i nuet, være omgivet af mennesker jeg holder af, alenetid og at rejse/opleve nye ting.

Jeg er sikker på at hvis jeg går ind og banker på hos min tyrkiske nabo, så vil hun svare noget andet. Og snakker jeg med venner og familie, vil det komme med nogle helt tredje svar. Livskvalitet er individuelt fra person til person. Der kan ikke opstilles en facitliste for, hvad der skal til for at opnå følelsen. Dermed er der ikke noget forkert svar.

Livskvalitet kan være mange ting. Nogle bruger deres penge på plastikkirurgi, så deres udseende bliver forskønnet, og følelsen af, at krop og sjæl er i harmoni; andre bruger penge på dyre plejeprodukter, massage, detox-kure og store rejser – og helt andre gange handler det ikke om, hvad pengene rækker til, men blot, at man har god tid til sig selv og andre i hverdagen. Alt sammen giver det mennesker livskvalitet.

Livskvalitet er meget individuelt og det er derfor mig svært at svare på hvad livskvalitet er i Tyrkiet. For med omkring 80 millioner indbyggere er der helt sikkert også en masse blandede svar. Vi har alle forskellige behov, motiv og prioriteringer for det gode liv. Og hvad der skaber livskvalitet i livets centrale områder.

Livskvalitet handler om at have et meningsfyldt liv. At føle tilfredshed med sig selv, og sine evner. At kunne føle samhørighed med andre og føle sig anerkendt for den man er. At mærke harmoni, glæde, lyst og velvære. At føle livet er rigt og givende. Livskvalitet er vel i bund og grund det vi alle stræber efter, meningen med det gode liv. Men er livskvalitet en statisk tilstand, og har den samme betydning for mig, som for dig.

Hvad er livskvalitet for dig?

SE OGSÅ: At rejse er at leve