husker du, militærkup tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet,
Alle indlæg Hverdag

Husker du…
Nogle dage/datoer husker man bedre og det kan der være særlig grunde til, det kan f.eks. være mærkedage såsom bryllupsdage, barnedåb, fødselsdag mm. Men det kan også være dage der har skabt stor opmærksom i medierne som f.eks. 11. september 2001. Det er en dag, som sidder fast i de flestes hukommelse. Det samme gør billederne af de to rygende tårne på World Trade Center i New York, der styrtede sammen og tog livet af næsten 3000 amerikanere. Selvom det er 16 år siden, husker jeg tydeligt dagen, hvor jeg befandt da jeg fik “nyheden” af vide.

Men husker du hvad der skete for et år siden på denne dato og hvor du befandt dig?

Et militærkup i Tyrkiet indtraf fredag den 15. juli til lørdag den 16. juli 2016. Fly tilhørende militæret hørtes flyve over Ankara, og både Fatih Sultan og Bosphorhus-broerne i Istanbul med retning mod Anatolien blev lukket. Tyrkiets regering mente, at Fethullah Gülen og Hizmet-bevægelsen stod bag militærkuppet.

Det mislykkede militærkup står stærkt i min erindring på denne dato og jeg husker tydeligt dagen og følelser der fulgte med.

Jeg var ikke i Tyrkiet da det skete, nej faktisk var jeg rejst til DK lidt tidligere på selvsamme dag for at tømme min andelslejlighed, der var sat til salg. Egentlig skulle jeg have været til fødselsdag i Alanya for at fejre en god veninde, men jeg var nødsaget til at rejse til DK da lejligheden skulle tømmes.

Jeg landede sent på  eftermiddagen, de næste timer gik med at hygge med min veninde, som jeg boede hos under mit ophold og jeg havde ikke fokus på at tjekke min tlf. På et tidspunkt tænker jeg da at jeg nok hellere må ringe til min kæreste og da jeg tager tlf´en frem, kan jeg se at der er tikket flere beskeder ind om militærkuppet i Tyrkiet. Fjernsynet blev straks tændt og situationen blev fulgt tæt og samtidig kom frygten for hvordan dette skulle ende. Den aften gik jeg i seng med ondt i maven. Tanken om at måske ikke at komme tilbage til mit elskede Alanya, min store kærlighed, mine veninder og den hverdag som jeg elsker, kunne jeg ikke rumme – for i Alanya er mit hjem.

Lørdag morgen og eftermiddag gav mig dog mere ro på også selvom Udenrigsministeriet kortvarig frarådede alle rejser til Tyrkiet.

Et par dage efter jeg var kommet til Danmark, var jeg inviteret til at gæste P4´s radioprogram “Er vi der ikke snart” – et program der havde fokus på de mest populære feriedestinationer i DK.

Min gæsteoptræden var tæt på at blive aflyst pga. omstændighederne i Tyrkiet og pga. Udenrigsministeriet frarådede mod unødige rejser til Tyrkiet. Men da hurtigt kom kontrol over situationen i Tyrkiet og Udenrigsministeriet ændrede deres rejseanbefaling – valgte P4 og jeg at holde fast i min gæstemedvirken. Det var en god oplevelse, hvor vi satte fokus på de gode ting ved Tyrkiet.

Efter 10 dages tid i Danmark, vendte jeg tilbage til Alanya, hvor alting var som det plejede.

Husker du hvor du var d. 15. juli 2016?
2 thoughts on “Husker du…”

  1. Ja, min mand og jeg var i Hamborg. Vi så en film på tv, så kom der en rulletekst om at der ville komme en særudsendelse om Tyrkiet, når filmen sluttede, og det blev kort nævnt at der var jagerfly over Ankara. Så gik vi på nettet og fik lidt mere at vide. Vi sov ikke meget den nat, og var urolige for om vi kunne komme tilbage som planlagt, eller om min mand kunne blive kaldt hjem straks, og om jeg kunne komme med eller ej. Han fik lov at blive sin planlagte orlovsperiode ud, og der var ingen problemer med at komme retur.

Skriv et svar