hjemmelavet chilisauce med soltørrede tomater, hjemmelavet chili sauce med soltørrede tomater, hjemmelavet chilisovs med soltørrede tomater, opskrifter med soltørrede tomater, nem chilisauce opskrift, nem chilisovs opskrift
Alle indlæg Opskrifter Tyrkiske opskrifter

Hjemmelavet chilisauce med soltørrede tomater

Opskrift på nem hjemmelavet chilisauce med soltørrede tomater, perfekt som topping på kebab, pitabrød, pizza, suppe mm.

Hjemmelavet chilisauce med soltørrede tomater kan nemt laves at ganske få ingredienser.


Styrken på din hjemmelavede chilisauce kan nemt varieres lige som du ønsker det med enten stærk knust chili, stærkere flager eller lidt frisk chili. Prøv dig frem og find din favoritsmag. Det er tilpas nemt at lave chili-saucen, så hvis den bliver for mild, spæder du bare op med lidt almen chilipulver (eller køber nogle af de stærke chili, purerer dem og tilsætter). Hvis den omvendt bliver for stærk, så kommer du bare lidt mere tomatpure i. Så dæmper du chilismagen en smule

Chilisaucen kan holde ca. 3 uger. Hvis du er i tvivl om du/I når at få spist så meget, kan du med fordel lave halv portion eller evt. give noget af den hjemmelavede chilisauce væk som værtindegave.

Du kan bruge chilisaucen til utrolig meget  uanset om det er til kød, pizza, sandwich, grøntsagsretter eller supper.

Hvad er Vegeta?

I opskriften er der brugt Vegeta og det er ikke alle der er bekendt med hvad det er. Vegeta er grøntsags krydderiblanding, som er den perfekte smagsforstærker til de fleste retter. Med salt, krydderier og grøntsager giver den et ekstra pift til gryderetter, den klassiske spaghetti bolognese eller til noget helt tredje – det er kun fantasien, der sætter grænser. Det forhandles blandt andet hos Lidl og mange etniske grønthandlere.

Opskrift på hjemmelavet chilisauce med soltørrede tomater 

Ingredienser

2 glas soltørrede tomater i olie (ca. 280 gram pr. glas)

2 spsk tomat- eller peberpure

10 gr chiliflager

125 ml rapsolie 

1 tsk vegetar

Fremgangsmåde

Kom de soltørrede tomater plus den tilhørende olie i tilpas store gryde. Blend det et par minutter til en jævn masse. Tilsæt dernæst tomatpure, krydderier samt rapsolie og mix det hele sammen.

Lad herefter blandingen koge ca. 15 min svage varme, det trækker smagene mere frem.

Kom chilisaucen i skoldede syltetøjsglas og lad chilisaucen lidt af inden den kommes i køleskabet nogle timer. Tjek så om der ligger et tyndt lag olie i toppen af glasset (ca 2mm). Er der det, så er blandingen super. Hvis ikke, så tilsæt mere olie.

Holdbarhed i køleskab ca. 3 uger.