Alle indlæg

Håndbagage regler

Har du styr på hvad du må medbringe i håndbagagen? Ellers har jeg samlet oversigt med diverse håndbagage regler:

Væsker i håndbagagen

Ønsker du at medbringe creme, shampoo eller anden væske skal disse være i beholdere der kan indeholde max 100 ml. Du må gerne have flere af disse beholdere med, men de skal alle kunne være i én gennemsigtig og genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

(Ja, ret stramme regler)

Men hvad er væsker egentlig? For størstedelen af befolkningen, er det ikke just flydende metaller, der bliver medbragt i bagagen.

Flydende væsker indebærer bl.a. ting som:

  • Vand, juice, saft, sodavand o. lign.
  • Parfume og lignende
  • Delvist flydende stoffer (f.eks. tandpasta, balsam og shampoo)
  • Olie og cremer
  • Væske i beholdere under tryk (Deodorant f.eks.)

 

Kan reglerne undtages? 

Ja, disse regler kan undtages i forskellige tilfælde. Ét af tilfældene er, hvis du har behov for at medbringe medicin, babymad o.lign. I de tilfælde, må du gerne medbringe “væsken” i beholdere større end 100 ml. Vær dog opmærksom på, at i tilfælde som dette, kan personalet i lufthavnen kræve at se et bevis på, at væsken faktisk er, hvad det er. Derudover undtages reglerne også, hvis du køber væsken i en af de toldfri butikker i lufthavnen efter du har passeret security.

Hvad må man medbringe i håndbagagen?

Du må generelt medbringe en hel del i håndbagagen. Så her handler det bare om, at du pakker din kabinekuffert klogest, så du ikke rammer på loftet for, hvor mange kilo du må medbringe på flyet. Vær her opmærksom på at der er stor forskel på de forskellige flyselskaber, hvor mange kilo du må medbringe.

Husk altid at pakke din kuffert, så du nemt kan hive de vigtige ting frem i security, såsom væsker, laptop, tablet, mobil, kamera etc.

Hvad må man ikke medbringe i håndbagagen?

Mange af tingene, som du ikke må medbringe i din håndbagage, kender du sikkert allerede til på baggrund af sund fornuft. Dog er der stadig reglementer, og det er vigtigt for dig, som rejsende, at du kender disse regler.

Disse ting må under ingen omstændigheder medbringes i håndbagagen:

  • Våben
  • Spidse/skarpe våben (f.eks. knive) o. lign.
  • Eksplosive stoffer
  • Brændbare stoffer
  • Kemiske stoffer
  • Stumpe redskaber

Og så må naturligvis ikke medbringe væsker i større mængder.

Regler ved dit flyselskab

Regler som begrænset mængde væske og no-go til våben gælder for alle rejsende. Der er dog nogle andre regelsæt vedrørende kuffertmål, som du også skal tage hensyn til, når du skal ud at rejse.

De fleste selskaber tillader som regel at håndbagagens samlede mål er 55 x 40 x 20 cm. Det er dog ikke alle selskaber der tillader dette. Rejser du f.eks. med Easyjet, Norwegian og Ryanair kan du risikere at du ikke kan få din håndbagage med i kabinen hvis den rammer max målene. Vil du være sikker på at få din bagage med alle steder anbefaler vi at du investerer i kuffert der måler 50 x 40 x 20.

Husk altid at tjekke dit flyselskabs regler for bagage, dette gælder både håndbagage og bagage der tjekkes ind. Målene kan være meget forskellige fra selskab til selskab, og der er også stor forskel på hvor strikse de forskellige flyselskaber er.

Få desuden gode tips til valg af ny kuffert her

Skriv et svar