Alle indlæg Hverdag

Påklædning i Tyrkiet
Et af de emner som folk åbenbart har meget forskellige holdninger til er påklædning i Tyrkiet, hvilket jeg endnu en gang fik bekræftet da der forleden var en debat med det i en Alanya gruppe på Facebook.

Et af de spørgsmål der særligt blev taget fat på, var om man skulle vise respekt når man som turist gæstede landet og dermed ikke bare gå som det passede en?! Særligt er det emnet om folk kun i badetøj i byens gadebillede der er i høj kurs.

Størstedelen af Tyrkiets befolkning bekender sig til islam, nogle mere troende end andre og jeg mener at vi skal vise respekt overfor den tyrkiske befolkning. Alanya, hvor jeg befinder mig, er en turistby og her er de vant til at se lidt af hvert. Jeg har altid været fascineret af hvordan man har kunne se dybt troende og tildækkede muslimer gå ved siden af turister i shorts og t-shirt – men her er der plads til alle.

Men at der er plads til alle betyder i mit hoved ikke at man bare kan tillade at gå rundt som det passer en – man kan sagtens vise respekt for det land man er rejst til.

I mit hoved hører badetøj sig til ved strand og pool eller hvis man ønsker at solbade på terrassen. Bevæger man sig fra stranden og skal på restaurant eller hen og shoppe i en af de lokale tøjbutikker, så dækker man sig til. Ærligt talt er der ikke noget mere ucharmerende end at sidde på en restaurant og nyde sin frokost eller kaffe og så kom der en mand ind kun i speedos. Eller at man står i supermarkedet og så kommer der en flok piger ind kun i badetøj.

Alle busser, Alanyum og flere supermarkeder har sat forbud op mod at folk kun kommer ind i badetøj og ærlig talt er det så svært lige at dække sig til? De fleste mænd bader i i badebukser og kan nemt lige tage en t-shirt eller lignende på. Som kvinde kan man nemt gemme sig til med en løs kjole, shorts og t-shirt eller en sarong.

Hvad er din holdning?
9 thoughts on “Påklædning i Tyrkiet”

 1. Jeg kan kun give dig ret – har lejlighed i Alanya og har set mange personer kun gå i MEGET små badebukser og bikinier.
  Det finder jeg helt uacceptabelt

 2. Jeg kan kun give dig ret og kan ikke forstå at man skal gå sådan når man tager til byen osv Kan heller ikke fordrage når mænd går med bar overkrop det gør man jo heller ikke herhjemme

 3. Kan ikke være mere enig. Uanset religion kan man godt klæde sig “ordentlig” når man færdes rundt. I Danmark render vi jo heller ikke rundt i badetøj når vi er i byen..

 4. Helt og aldeles enig – og det gælder ikke kun Alanya eller et muslimsk land som Tyrkiet. Det ser heller ikke kønt ud i DK eller noget andet sted.
  Strandtøj / badetøj og -sko af enhver art hører kun til på stranden og i lignende omgivelser. Man behøver ikke kunne kende en dansker i byen ved synet af H2O badesandaler…

 5. Helt enig. Somme tider får man det indtryk, at fordi man er langt væk hjemme fra og ingen kender een, så kan man tillægge sig en anden adfærd, som man ellers ville have haft hjemme på villavejen. Upassende Påklædning er een ting, for slet ikke at tale om en til tider grænseoverskridende adfærd.
  Vi bør alle forsøge at være gode ambassadører for vores land,

 6. Er så enig med dig. Har selv lige været i Alanya. Og jeg var faktisk dybt rystet over, at se folk rende rundt i kun bikini/badebukser på vej til stranden.

  Det er et muslimsk land vi besøger, og vi bør absolut udvise respekt. Også selvom det er en turistby.

 7. Helt enig. Har ikke selv oplevet mænd i bar overkrop eller nogen i bikini handle men dog spise på hotellet og fatter ikke de ikke lige tager noget løst over. Jeg synes det er klamt. Man går heller ikke ud og handler eller spiser her i dk uden tøj på

 8. Enig! Respekt er fundamental, hvor end i verden man befinder sig. Vi bliver behandlet med stor gæstfrihed, venlighed og hjælpsomhed i Alanya. Lad os opføre os som gode og ordentlige gæster.
  I DK eller i vore nabolande kunne vi vel heller ikke finde på at dukke op på restauranter eller i butikker kun iført bikini eller badebukser. Det vil i hvert fald ikke blive tolereret.

Skriv et svar