Alanya Alle indlæg Udlandsdansker

Det savner jeg IKKE fra Alanya

Først vil jeg lige starte med at sige tusind tak for alle de mange søde reaktioner oven på mit seneste blogindlæg om at vi er flyttet til Danmark.

I dette blogindlæg har jeg samlet det jeg ikke savner fra Alanya, listen med det jeg savner er dog betydeligt længere.

Alanya har været min bopæl i næsten 9 år og det var vemodigt at tage derfra, om end det var den rigtige beslutning. For mange er Alanya bare en ferieby, for mig har og vil Alanya altid være mit andet hjem. Jeg har boet der ¼ af mit liv og inden da kom jeg flere gange årligt på ferie. Jeg har så mange gode minder relateret til byen. De nærmeste veninder og mange andre venner og bekendte har jeg mødt i Alanya. Min store kærlighed mødte jeg der og sammen fik vi skabt de skønneste 2 prinsesser, som lige om lidt fylder 2 år. Jeg har så mange gode oplevelser fra den by og Tyrkiet i det hele taget, som jeg kan glæde mig over når savnet er for stort. Min tid i byen har på mange punkter været med til at forme den person som jeg er i dag.

Jeg er slet ikke i tvivl om at der i fremtiden vil blive dannet mange flere gode minder i landet og det er vigtigt at pigerne oplever både Danmark og Tyrkiet, eftersom de jo er halvt danske og halvt tyrkere.

Men der er også sider af Alanya, som jeg er glad for ikke længere at være en del af. Alanya er en populær ferieby og tiltrækker derfor mange mennesker til – både af den gode og dårlige slags. Og husk nu på at dette blogindlæg, skal ikke forstås som ren brok over Alanya, tværtimod. Jeg har boet der i næsten 9 år, hvilket der er mange gode grunde til. Men det fortjener næsten et blogindlæg for sig selv

Yabanci priser

Mange steder i Alanya bruges der forskellige priser for de lokale og udlændinge (
yabancılar). En del har desværre tanken at de mange udlændinge i byen har røven fuld af penge og så kan de godt betale lidt ekstra. Hjemme hos os har det i flere år været tilfældet at når vi f.eks. skulle have en håndværker ud eller købe noget bestemte steder, så var det manden der skulle efterspørge prisen, for ellers ville vi få en højere pris. Det gjorde sig blandt også gældende, da vi skulle købe bolig for år tilbage.

Sladderen i Alanya

Alanya er en stor by, men hvad angår sladder, er det en lille by! Uærlige mennesker, som går og sætter rygter i gang om andre. Og tro mig, det nogle gange nogle meget vilde historier man hører, hvor en fjer i den grad er blevet til 5 høns. Der sladres en del, både om ting der er hold i og omvendt. Og selv folk som man tror man kan stole på, har også en tendens til at tale over sig, dette har jeg desværre selv erfaret nogle gange gennem årene. Generelt sladres der om alt og ingenting. Har folk bare for meget tid, skyldes det misundelse eller hvad sætter det gang?

Svært at stole på folk

Det kan være svært at stole på folk i Alanya og det er vel egentlig nok meget normalt i turistområder. Ærlige og sande venner kan være svære at finde, da mange desværre har en skjult dagsorden som ofte involverer penge. Af samme årsag kan det også være svært at finde gode og tætte venskaber. Uærlige mennesker er der mange af. Penge ændrer i den grad folk, desværre er mange folk villige til hvad som helst i jagten på pengelykken.

Den dyre elektronik

Mange ting kan med fordel købes i Tyrkiet til billige penge, men elektronik ikke en af dem! Der er stor afgift på elektronik og derfor er det dyrere end Danmark. Behøver jeg sige at jeg på dette punkt, er glad for at være tilbage i DK, særligt fordi en del af min elektronik efterhånden trænger til en opgradering

Trafikken

Jeg nyder at der er plads på fortovene i DK og jeg ikke skal springe for livet, når jeg skal over en vej. Jer der er vant til at bevæge jer en del rundt i Alanya, ved hvad jeg snakker om. Særligt de små sideveje kan være en udfordring med meget smalle fortove, træer midt i fortovet samt biler og scootere der mener at fortorvet skal bruges som parkeringsplads. At skulle over et fodgængerfelt kan også være en umulighed, hvis der ikke er lyssignal, for mange billister har ikke forstået at de skal holde tilbage ved fodgængerfeltene. Og jeg skal hilse at sige, at der vises ikke mere hensyn i Alanya bare fordi du går med en klapvogn.

De konstante prisstigninger

I Danmark har jeg hørt flere nævne at tingene her er blevet dyrt. Men når man kigger på prisstigningerne i Danmark, har de langt fra været lige så høje som i Tyrkiet. Som bosat i Tyrkiet var det normalt at tingene konstant steg og jeg kan se at meget har fået et prishak op igen efter vi flyttede til DK. For jer der kommer til Alanya som turister eller for de fastboende udlændinge der får penge fra hjemlandet, der er Alanya og Tyrkiet stadig ganske billigt både i forhold til shopping, restaurantbesøg, oplevelser mm.. Det hænger sammen med at kursen på lira også er meget lav. Det er ikke turisterne, men den almene tyrker der mærker prisstigningerne.