Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Det savner jeg fra Alanya

Forleden delte jeg et blogindlæg om det jeg IKKE savner fra Alanya, som I tog rigtig godt imod. I dette indlæg har jeg delt noget af det jeg savner. For selvom adressen er udskiftet med en dansk, så er der meget jeg savner i Tyrkiet. Og sådan vil det nok altid være, når man har en fod i 2 lejre.

 Omgangskredsen

Et af de helt store savn er omgangskredsen, mine nære veninder som jeg nu er flere tusinde kilometer fra. Det nære netværk man har i udlandet, bliver som en slags familie og derfor er der ingen tvivl om at de savnet rigtig meget. Og ligesom det var svært for mig at være i Tyrkiet og gå glip af fødselsdage, højtider, vigtige begivenheder eller bare mødes oftere med dem i DK, så er følelsen nu den samme her i Danmark – savnet er bare til dem i Tyrkiet. Lige så vel savner jeg også vores søde tyrkiske naboer. Den tyrkiske del af familien er også savnet, men vi har været vant til at de har været flere hundrede kilometer fra os, så det var ikke nogen vi så i det daglige.

Spontaniteten

Noget af det jeg altid har været glad for i Tyrkiet, er spontaniteten og alting ikke skal planlægges flere uger i forvejen. Livet i Tyrkiet er mere impulsivt end hvad de fleste er vant til fra Danmark. Det gode ved spontaniteten er at der ikke når at opstå en masse forventninger som skal indfries. For nogen kan spontaniteten også være stressende, særligt hvis man kommer med en meget dansk tankegang i forhold til at overholde aftaler som gerne laves langt ud i fremtiden. For nogle kan spontaniteten være stressende, jeg nød den meste af tiden.

.

Gæstfriheden

Kulturen i Tyrkiet er meget gæstfri. Tyrkerne er kendt for deres venlighed og villighed til at hjælpe andre, hvilket giver en behagelig ferieoplevelse og er også en af grundene til at rigtig mange turister vender tilbage år efter år. Gæstfriheden og hjælpsomheden er bestemt også noget af det jeg savner rigtig meget. 

En tur på bazar

Noget af det jeg altid anbefaler folk at besøge på deres ferie til Tyrkiet, er en af de mange ugentlige frugt- og grøntmarkeder, hvilket er en god oplevelse for alle sanser. Og det er da også noget af det jeg savner rigtig meget, nemlig at kunne gå markedet og købe årstiden frugt og grønt, som smager af noget. Nuvel danske jordbær, nye kartofler mm. er også lækre i Danmark og skal bestemt ikke undervurderes. Men når man er vant til det store udvalg på en af Alanyas mange bazarer, så er det ikke helt det samme. 

Læs også – Bazardage i Alany

Det gode vejr

Alanya er kendt for 300 solskinsdage om året, betydeligt mere end Danmark og det er bestemt også noget af det jeg savner. Jeg syntes det var meget nemmere at klæde sig på i Tyrkiet, når man skulle ud af døren. Her i Danmark kan der i perioder være flere årstider på en dag og selvom solen skinner, kan der sagtens være koldt pga. vinden. Og når det så er sagt, ser jeg frem til en dansk sommer og slippe for de værste hedebølger i Tyrkiet. 

De mange besøg – mere kvalitetstid

Der kan både være fordele og ulemper ved at bo i en turistby. En af fordelene ved at have boet i en turistby, var at mange familiemedlemmer, venner og bekendte med jævne mellemrum kom på ferie i byen og typisk var der 1-2 uger og dermed var der typisk også mere tid til kvalitetstid i et roligt tempo. Og for de fleste udlandsdanskere er det også rart at der jævnligt er besøg hjemmefra, for på den måde kan man også få fyldt op med de ting man savner fra Danmark. Nu er det tid at gøre det omvendte og få ting med fra Tyrkiet. 

Det tyrkiske køkken

Selvom jeg ikke har været meget ude at spise efter pigerne kom til, så savner jeg at komme på de tyrkiske lokanta (lokale tyrkiske restauranter) og få fyldt tallerknen med en masse lækre retter til ingen penge. Eller et besøg ved den nærmeste pide restaurant, fyldte muslinger eller cigköfte. Tænderne løber næsten i vand bare ved tanken. En del kan laves selv og resten må jeg drømme mig til indtil turen atter går til Tyrkiet. 

Tjek listen med tyrkiske restauranter i Alanya her.