Alle indlæg Danmark Udlandsdansker

Når en udlandsdansker vender hjem

En dag blev til to, dage blev til uger og uger blev til måneder – faktum er at der er gået længe siden jeg sidst har haft tid og overskud til at dele noget på bloggen.

Intet nyt er og godt nyt som man siger og ærlig talt har jeg haft brug for en lang pause fra bloggen,

Der er sket en del siden jeg delte noget sidst, særligt en ting. Måske er nyheden kommet nogen af jer for ører, mens det for andre kommer som en overraskelse. Hverdagen i Tyrkiet er blevet skiftet ud med en hverdag i Danmark. Og for dem der tænker at det er kommet pludseligt, så har tankerne om at flytte til DK været der rigtig længe og begyndte at fylde for alvor, da pigerne var ganske få måneder gamle. Som familie har vi længe ønsket at give pigerne de bedste fremtidsmuligheder og dem mener vi er i DK.

Igennem mine 8 år i Tyrkiet, har jeg mødt flere udlandsdanskere, som har søgt tilbage til DK før familieforøgelse eller kort efter. Et behov jeg nok ikke rigtig forstod, før vi fik pigerne. Men da pigerne kom til, begyndte jeg at forstå behovet og hjemveen, og tankerne om at kunne give dem en mere stabil hverdag og fremtid tog til. Jeg har nydt mine år I Tyrkiet og jeg har nydt at kunne gå hjemme med børnene i snart 2 år, men samtidig er det bedste valg for vores piger også at fremtiden bliver i Danmark. De seneste år med den høje inflation og konstante prisstigninger har også haft betydning for beslutningen. Og nej det er ikke meget dyrere for dig som turist at besøge Alanya, men som bosat i Tyrkiet mærker man prisstigningerne og den mere ustabile hverdag.

At vende hjem til DK efter så mange år i udlandet, opbygge en ny hverdag og vænne sig til det danske system igen er lidt af en omvæltning (for ikke at sige en stor) – uanset hvor meget det er ønsket. Og det er til dels også forklaringen på, hvorfor der har været stille på bloggen. 

Jeg har de seneste måneder modtaget mange beskeder fra nær og fjern, der ønsker at vide om alt er okay siden jeg er så stille, om jeg er stoppet med at blogge, om vi er flyttet til DK, hvorfor vi er flyttet til DK mm. Mange beskeder har jeg slet ikke haft tid eller overskud til at svare på, ligesom jeg heller ikke har haft nået at svare på mails angående interviews og evt. samarbejdsaftaler. I forhold til en del af de beskeder, jeg har modtaget, vil jeg lige påminde om at jeg deler det jeg ønsker at dele og når jeg ønsker at dele det. Jer der følger med her, ser et glimt af mit liv og hverdag, men der er også meget der ikke deles for at værne om mit privatliv. Sådan har det altid været og sådan vil det fortsætte. 

Og hvad så med bloggen?

Stopper jeg med at blogge nu hvor hverdagen er i Danmark? Nej, det gør jeg ikke! Jeg har stadig meget at dele fra Tyrkiet, både rejsetips, oplevelser, tyrkiske opskrifter, tyrkiske traditioner mm. Der er stadig mange besøgende dagligt på hjemmesiden trods stilhed fra min side, hvilket også viser en stor interesse for sidens indhold.

Selvom der ikke er nogle rejser planlagt til Tyrkiet den næste tid, så vil det altid være mit andet hjem og der er stadig så mange områder i Tyrkiet jeg fortsat ønsker at udforske.

Der vil den næste tid nok gå tid i mellem blogindlæggene. Men når overskuddet er der og jeg har fundet den præcise vej for bloggens vej fremadrettet, vil der komme mere aktivitet igen. Indtil da, så vil jeg minde jer om at der ligger mere ind 600 blogindlæg, som du/I kan dykke ned i. Besøg gerne bloggens hjemmeside med jævne mellemrum, det koster jer ikke at andet end lidt tid, men for mig kan det sikre lidt indtægt og dække udgifterne til at holde bloggen kørende økonomisk.

Følger du ikke allerede min anden side Kappadokien.dk, så følg den gerne her. På Kappadokien.dk deler jeg alt fra oplevelser i Kappadokien, rejsetips, fakta om Tyrkiet osv. og modsat bloggen er der blevet udgivet en del nye tekster de sidste mange måneder.

Og til alle jer der stadig følger med, tusind tak!