Alanya Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Hvilken fremtid venter efter Coronavirussen?

Er du bange/urolig for hvilken fremtid der venter efter coronavirussen? Det er jeg og forleden blev alle de negative nyheder for meget.

Vi havde siddet og nydt et måltid sammen herhjemme, solen skinnede og mængden af læste nyheder var minimeret meget i forhold til dagen inden, men pludselig væltede tårerne frem. For hvilken fremtid venter os alle efter Coronavirussen? Det var første gang jeg brød sammen og jeg er sikker på det ikke bliver sidste gang. Og sådan er det helt sikkert for mange! Heldigvis var manden hurtig til at trøste mig. Mange ting falder fra hinanden lige nu, men vi har hinanden og sammen skal vi nok klare det!

Jeg begyndte allerede i weekenden at mærke at de mange konstante nyheder med restriktioner, begyndte at føltes kvælende – velvidende at de er nødvendige. Og herhjemme lavede vi hurtigt en aftale om at begrænse mængden af nyheder vi ser og lytter til. Der er sket rigtig meget på ganske kort tid og eksperterne siger at vi ikke har nået toppen endnu.

Jeg prøver at holde mig positiv og er sikker på at sammen som verden, skal vi nok løse denne udfordring vi er blevet stillet. Men derfor er det alligevel skræmmende, hvor hurtigt vores hverdag har ændret sig. Og selvom det hele føles som en stor modgang lige nu, er jeg også sikker på at vi som mennesker vil lære en masse af dette. Dels i forhold til renlighed, respekt for sygdom, familie, vores medmennesker, sammenhold, basale hverdagsting mm. Forhåbentlig bliver vi bedre til at udvise solidaritet og være nærværende på en ny måde. Men det vil komme til koste mange liv og arbejdspladser.

Situationen lige nu bringer både det bedste og værste frem i folk Det er skræmmende at et land som Danmark, oplever at folk stjæler håndsprit og masker fra dem der har brug for det. For bare få uger siden så folk ikke skræmte ud hvis man nøs eller hostede, den dag idag, kan man se panikken i de fleste øjnes. Men det er samtidig rørende at se videoer med fællessang fra Italien, Spanien og Danmark. Eller hvordan folk flere steder står klar til at hjælpe andre med indkøb, luftning af hund mm.

Der er langt mellem solstrålehistorierne disse dage. Og i en tid hvor vi alle sammen skal undgå at blive skingrende skøre, er det vigtigt at vi følger regeringen og sundhedsstyrelsen forholdsregler i de lande vi hver isat er bosat, så denne krise kan blive bremset.

Kan du mærke ligesom jeg at det bliver for meget med alle de negative nyheder, så:

Begræns mængden af nyheder – det er vigtigt at følge med, men det er ikke sundt at være klinet til skærmen. Herhjemme prøver jeg lige nu at begrænse det til 1-2 gange om dagen. At tjekke 15-20 gange om dagen er ikke sundt for nogen.

Begynder du at føle symptomer på panik, angst eller depression, så snak med nogen om det eller skriv det ned. For mig hjælper det at snakke om tingene og at skrive tingene ned. Nogle tanker vil blive delt på bloggen, andre vil blive skrevet ned for at hjælpe mig selv.

Helt ærligt, hvis dette er er en dårlig drøm, må den gerne stoppe nu. Jeg er sikker på flere ønsker at vi kan spole tiden frem til dette er overstået.

Det er nu mere end nogensinde vigtigt at vi står sammen og prøver at komme så godt igennem denne situation som mulig. Alle sammen – hver for sig!