tyrkiske kogebøger, tyrkisk mad, tyrkisk kogebog, tyrkiske opskrifter, det tyrkiske køkken, tyrkiske retter, sådan laver du tyrkisk mad
Alle indlæg Bloggen anbefaler Opskrifter

Tyrkiske kogebøger

Reklame

Er du også vild med tyrkisk mad, så kan jeg anbefale disse tyrkiske kogebøger.

Det siges at det tyrkiske køkken er et af verdens bedste køkkener og det er ikke uden grund. For med alverdens frisk frugt og grønt og tyrkernes evner i køkken, forstår de at lave mad som ikke bare ser godt ud, det er også yderst velsmagende.

Af alle de nævnte tyrkiske kogebøger ejer jeg selv 3 af dem og som jeg kan anbefale ud fra egne erfaringer. Mens den sidste står højt på min ønskesddel – den er ligeudkommet.

Tyrkiske kogebøger

Mit Tyrkiske køkken

Bliv introduceret til det lækre og smagfulde tyrkiske køkken i ”Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli.
Med billeder, personlige anekdoter og opskrifter fortæller Rukiye Benli om sit livs kulinariske og kulturelle udvikling. I bogen findes selvfølgelig opskrifter på de elskede, kendte klassikere som kebab, dolma og turkish delight. Her findes dog også en introduktion til mindre kendte retter, som er rige på velsmag og som er lette at gå til. Rukiye Benli forener madkulturen fra Tyrkiet og Danmark, hvor de tyrkiske smage mødes med nordisk æstetik. ”Mit tyrkiske køkken” indeholder over 80 opskrifter til hverdagens aftensmad og til overdådige festmåltider.

Find kogebogen hos Saxo

Meze – Salater, snacks og små retter fra Mellemøsten

Meze er tyrkisk og stammer fra det persiske ‘mazzeh’, som betyder at smage. Selvom meze er en århundrede gammel måde at servere mad og drikke på, er den stadig ekstrem populær og moderne. Den mere afslappede måde at forholde sig til et måltid er meget appellerende til moderne mennesker. Man kan tilberede de fleste af retterne i forvejen, og de kan serveres koldt, lunt eller varmt – man kan servere en 3-retters middag med alt, hvad der hører dertil, og som vært nyde den luksus at læne sig tilbage og nyde selskabet af sine elskede gæster uden at skulle stresse sig igennem flere retter, der skal serveres på minuttet. Meze kogebogen er Rukiye Benli anden kogebog, som netop er udkommet.

Find kogebogen hos Bog & Ide

Hummus & Granateple

Denne kogebog er på norsk, men nem at forstå. Jeg har selv haft kogebogen 2 år efterhånden og den er tro følgesvend i køkkenet. Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak. De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til.

De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.

Find kogebogen hos CDON

Aubergine & tahini kogebog

Herlig hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og noen spennende steder til, det er dette Vidar Bergum inviterer deg på i sin nye kokebok. Her får du noe kjent, noe nytt og noe overraskende, og masse gode smaker og opplevelser ved spisebordet. Aubergine og tahini – hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor er en inspirerende og uhøytidelig bok om hverdagsmaten slik den lages, og nytes, i disse områdene. Mat som det er raskt å lage, og mat som tar litt lenger tid, men som du likevel har tid til i en travel hverdag med litt fornuftig planlegging.

Og, som i Hummus og granateple, forteller Vidar litt om matkulturen, menneskene og opphavet til flere av rettene som har blitt laget på de mange kjøkken rundt omkring i århundrer. I denne boken vil du finne et vell av vegetariske oppskrifter med spennende og gode smaker. For som Vidar sier: Kjøtt er mer som tilbehør her jeg bor, det er sesongens grønnsaker sammen med linser og kikerter som er basisen i hverdagsmaten. Men hjemmelaget mat er også den sosiale maten, mat du inviterer venner og familie til å spise og kanskje også være med å lage. Da skal bordet bugne av velsmakende og duftende retter, med og uten kjøtt. Som en perfekt avslutning, tyrkisk kaffe og noe søtt.

Find den hos CDON

SE OGSÅ: De 10 mest besøgte tyrkiske opskrifter

SE OGSÅ: Sådan laver du tyrkiske ris

Indlægget Tyrkiske kogebøger indeholder affiliatelinks

 

 

Skriv et svar