zoologisk have i antalya, zoo i antalya, dyrepark i antalya, dyrepark nær alanya, zoologisk have nær antalya, oplevelser i antalya, seværdigheder i Antalya, zoologisk have i Tyrkiet, zoo i tyrkiet, dyreparker i Tyrkiet, oplevelser for børn i Antalya, børnevenlige oplevelser i antalya, dansk i tyrkiet, alanya blogger, tyrkiet blogger, rejsetips antalya
Alle indlæg Antalya Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet

Zoologisk have i Antalya – en oplevelse for hele familien

De sidste dages tur til Antalya har stået i dyrenes tegn. Et af de steder med dyr vi besøgt var Zoologisk have i Antalya, som er en god oplevelse for hele familien.

Længe har jeg ønsket mig at besøge zoologisk have i Antalya (på tyrkisk kaldet Antalya Hayvanat Bahçesi), men hver gang vi har snakket om at skulle afsted, er der kommet noget i vejen. I denne uge fik vi endelig gjort alvor af snakken. Og endnu en oplevelse i Tyrkiet, kunne krydses af på min MEGET lange liste.

Det skal lige siges at herhjemme kører vores tv en stor del af tiden på enten tyrkiske nyheder, rejseprogrammer, hvordan bliver forskellige ting lavet eller programmer om dyr. Vi er begge to stærkt begejstret for dyr. Størstedelen af de blogindlæg der bliver skrevet, bliver da også skrevet med vores kat Nala ved min side. De fleste af gangene ligger hun stille og kigger på, en gang imellem prøver hun lige at hjælpe med at ramme de rigtige knapper.

Jeg kender flere som har besøgt den zoologiske have i Antalya og været godt begejstret for den. Det er da også en god oplevelse for hele familien og så er det endda en af de billigere oplevelser i Antalya. Vi ankom i bil, pris pr. bil er 15 tl, det var lige til at overkomme. Er man ikke i bil er prisen 5 tl pr. person og børn under 12 år er gratis. Efter min mening kan de sagtens tage en lidt højere pris, som så kan komme til gavn for dyrene. Omvendt kan jeg også se det er en fordel at det er så billigt, for det gør at flere tyrkiske familier har mulighed for at besøge området.

Zoologisk have i Antalya

Området som zoologisk have ligger i, er faktisk et større parkområde, så udover man kan bruge tid på at se de mange eksotiske dyr, er der også mulighed for at man kan slå sig ned i parkområdet med en picnickurv. Vi kom på en hverdag, hvor der ikke var så mange besøgende. Men jeg kunne godt forestille mig at området er rigtig godt besøgt i weekender. Skal vi derind igen, kunne jeg også sagtens finde på at pakke lidt mad hjemmefra og så være derinde en stor del af dagen. I det hele taget kan jeg kun anbefale at man medbringer mad og drikke, da der ikke er mange steder man kan købe noget.

Vi startede med at besøge minizoo som ligger lige ved indgangen, hvor der blandt andet var geder, kaniner, skildpadder, påfugle, marsvin, kænguruer og lemurer mm. Den ene lemur gav mig et chok, jeg havde ikke set den, før den lige pludselig hoppede meget tæt på mig.

Efter minizoo tog vi turen rundt i resten af zoo, hvor der blandt er zebraer, løver, tigre, vildsvin, ulve, hyæner, brune bjørne, aber, en puma, dådyr, en stork, gazeller, strudse, alverdens fuglearter mm. Størrre dyr som giraffer, elefanter, flodheste mm. var altså ikke at finde i denne zoologisk have.

Størstedelen af dyrene lå og hvilede eller spiste imens vi gik rundt. Men ved buret med de brune bjørne, kom den ene af bjørnene tæt på for at hilse på. Ved abeburene, var flere af aberne i festligt humør efter nogle besøgende havde givet dem lidt græskarkerner.

Ved hvert bur var der skilte på både tyrkisk og engelsk, med fin information om det enkelte dyr. Men jeg kunne måske godt have ønsket mig at der nogle steder rundt i parken var sat kort op over området, så man kunne lokalisere sig ud fra det. I stedet for opsatte kort, fik man til gengæld et kort ved indgangen med oversigt over parken, dyrenes placering og anden praktisk information (dog kun på tyrkisk).

Som I kan se på nedenstående billede, ligger zoologisk have i Antalya i et større parkområde, hvor der som tidligere nævnt også er mulighed for picnic, gåture eller leg på den større legeplads for børnene.

Der findes et hav af argumenter for og imod zoologisk haver, for mit vedkommende mener jeg det er op til den enkelte hvad der er etisk korrekt at gøre. Det jeg går op i, når jeg en sjælden gang besøger en zoologisk have er at dyrene har det godt og bliver passet godt på. Og ud fra det jeg observerede, bliver der passet godt på dyrene i Antalya zoologisk have.

Læs også: Yanköy og den tyrkiske gæstfrihed

Læs også: Oplevelser i Antalya og omegn

Læs også: Legetøjsmuseum i Antalya for børn (og voksne)

Early Booking