vi ses til vinter, alanya blog, alanya blogger, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, tea tougaard, højsæson alanya
Alle indlæg Hverdag

Vi ses til vinter…




Højsæsonen er igang, det er nu turisterne er her og det er nu pengene skal tjenes, i hvert fald hvis man har et af de jobs der er afhængige af turister, hvilket gør sig gældende for en stor del af de ansatte i Alanya.

Der er vist ingen tvivl om at de fleste tyrkeres timer på jobbet, langt overgår de danske, særligt hvis de arbejder i turistbranchen. For de personer der arbejder med fokus på turister (f.eks. tjenere, receptionister, guider, butikssælgere mm.), der handler det om at størstedelen af årets løn, skal tjenes mens turisterne er her – nemlig når sæsonen er igang og så tænker man ikke over timer.

Min bedre halvdel arbejder på en restaurant, der har åbent hele året og som også er afhængige af turister. Men grundet restaurantens mange år beliggenhed og koncept, formår den også at trække en del lokale til – som sikrer arbejde hele året rundt, men det er stadig i sommermånederne at de er fleste penge at hente.

Så som I nok kan forestille arbejder han også meget i øjeblikket og timerne sammen pt. små, særligt når man som jeg også til tider har et travlt skema.

Derfor prøver vi i øjeblikket at planlægge dagene så godt som muligt, så vi får set hinanden mest muligt også selvom det nogle dage betyder meget kort tid til hinanden. Så selvom jeg prøver at nyde varmen, glæder jeg mig egentlig til vinteren og til at vi atter kan få lidt mere tid sammen.

En anden person jeg også savner at bruge noget mere tid sammen med, er min gode veninde Tea (læs hendes blog her), der også er bosat hernede. Både Tea og jeg har haft nogle travle skemaer i længere tid, særligt Tea der pt. arbejder på at udgive nummer 2 magasin i år og som rejser land og rige rundt. Jeg plejer at se Tea flere gange om ugen – men i øjeblikket er tiden simpelthen ikke til det. Jeg ved Tea har det på samme måde og hun har også flere gange nævnt det over for hendes kæreste Taner, hvis svar hver gang er; Lige nu er det højsæson og alle har travlt, I må ses til vinter…




 

 

 

Skriv et svar