dadelkugler med sorte bønner, veganske romkugler med bønner, veganske snacks, sunde romkugler med sorte bønner, nemme dadelkugler med kidney bønner, veganske dadelkugler, veganske opskrifter, vegetar opskrifter, mit tyrkiske køkken, alanya blog, alanya madblogger, tyrkiet madblogger, dansk i tyrkiet,
Alle indlæg Brød og kager Hverdag Opskrifter Vegetar opskrifter

Veganske dadelkugler med sorte bønner

Nem opskrift på dadelkugler med sorte bønner – der smager mindst lige så godt som de mere usunde af slagsen.

At jeg godt kan lide at teste i mit køkken er vist ikke nogen hemmelighed, det seneste jeg har testet med var dadelkugler med sorte bønner. Og hvis du tænker nu det lyder alt for mærkeligt, så vil jeg gerne garantere dig at du kan ikke smage bønnerne i dadelkuglerne, til gengæld er de med til at give en lækker blød og snasket konsistens.

Jeg har længe været fan af dadelkugler, de er nemme at lave og smager himmelsk! Jeg har da også tidligere delt opskriften på sundere romkugler med dadler, som er godt besøg hvert måned.

Dadelkugler kan laves på alverdens måder og jeg har efterhånden fundet ud af at der er næsten ingen grænser for hvad man kan putte i. En udgave der er blevet særligt populær over de sidste par år, er at blande sorte bønner i dadelmassen. Generelt er det at bruge både bønner og kikærter i bagningen blevet ret populært og et alternativ til mel.

Disse dadelkugler er gode når du er lækkersulten og så er de oplagt som en sundere snack når du får gæster.

Opskrift på Dadelkugler med sorte bønner

Ingredienser

  • 1 dåse sorte bønner
  • 200 g saftige dadler 
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1-2 tsk. romessens
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Kokos, hakkede nødder eller krymmel

Fremgangsmåde

Start først med at udstene dadlerne og kom dem i en blender sammen de sorte bønner – blend til det når en jævn masse. Hvis du bruger bønner fra dåse ligesom jeg, så skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra.

Tilsæt dernæst kokosolie, romessens, kakao- og vaniljepulver og rør det godt sammen.

Hvis massen er for tør, kan du tilsætte lidt vand og omvendt hvis massen er for våd, tilsættes mere kakaopulver eller lidt kokosmel. Jeg foretrækker at bruge kokosmel.

Sæt massen på køl i 1 time, til massen er fast. Form massen til kugler og tril dem i kokosmel, grofthakkede nødder og lignende. Opbevar dem på køl.

Velbekommen!

LÆS OGSÅ: Sunde tyrkiske romkugler med græskar