sundere påskeæg med dadler, hjemmelavede påskeæg med marcipan, sunde påskeæg, sukkerfri påskeæg, hjemmelavet marcipan, konfekt med dadler, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, tyrkiske opskrifter, påske opskrifter, påsketraditioner, min påske i alanya, påske i tyrkiet, påsketraditioner i udlandet, påske som udlandsdansker
Alanya Alle indlæg Hverdag

Min påske i Alanya

I Danmark er påsken lig med fridage, påskefrokoster, påskeæg og diverse påsketraditioner. Påskestemningen kan være svær at finde her i Alanya, men faktisk har de seneste dage stået lidt i påskens tegn, hvor der er blevet hygget i godt selskab og testet en påskeopskrift af i hjemmet.

Påsken har for mig i mange år været lig med nogle fridage som blev nydt med venner og familie. Her i Tyrkiet tænker jeg ikke så meget over påsken, dels fordi den ikke fejres her pga. det er et muslimsk land, men ligeså meget fordi min hverdag ikke er afhængig af lange, dumme butikstider som før i tiden, så idag kan jeg mere eller mindre tage fridagene når jeg ønsker det.

Påskevejret har været skønt alle dage, pånær lidt regn og hagl midt på dagen skærtorsdag, hvilket i den grad har givet anledning til at komme ud og nyde de lune temperaturer. Alanyas gader har også kunne mærke at det var påske, da mange turister havde valgt at tilbringe deres påske i Alanya.

Sådan forløb mine påskedage i Alanya:

Langfredag blev brugt på EV restaurant, som ligger i centrum og som er en af de restauranter jeg oftest besøger. EV restaurant havde i anledning af påsken pyntet fint op og lavet en speciel påskemenu, som selvfølgelig skulle prøves.

Behovet for at holde påskefrokost for venner og bekendte er ikke stort hos mig, men EV´s påskearrangement passede godt til en god aften sammen med min veninde Tea.

Bruschetta med forskelligt fyld
Indbagt risotto
Lækkert lammekød med tilbehør
Og 1 stk dele cheesecake med jordbær og citron
Aftenen bød også på at male på æg, noget jeg ikke kan mindes at have gjort i mange, mange år.

Påskelørdag blev brugt på forkælelse, med lækkert hamam og efterfølgende 1 times massage hos Bella Donna.

Første påske dag (påskesøndag) blev der brugt lidt tid i køkkenet på at lave hjemmelavede påskeæg. Når man ikke kan købe dem her, må man jo lave dem selv. Resultatet blev disse lækre og lidt sundere påskeæg med dadler. Bestemt ikke sidste gang de laves, men jeg har flere spændende opskrifter på påskeæg der skal testes.

Og da ingen ville forkæle mig et påskeæg, måtte jeg jo forkæle mig selv. Årets påskeæg blev intet mindre end en ny iPhone 7, da jeg i den grad trængte til udskiftning.

Det var lidt om min påske i Alanya, hvordan har din/jeres påske været?

Sol.sunweb.dk - generelt banner

Indlægget Min påske i Alanya indeholder affiliatelinks