Nevşehir Kabak Çekirdeği
Alle indlæg Hverdag Kappadokien Smag på Tyrkiet

Specialiteter fra Kappadokien
Da jeg tog afsted til landsbyen sidste uge, tog jeg afsted med 2 tasker, hhv. en taske med tøj og en taske med computer, læsestof og andre personlige ting. Da jeg tog hjem igen var det med 3 tasker.

For når man er hos svigermor kommer man aldrig tomhændet hjem, denne gang fik jeg blandt andet hjemmelavet tomatpure, pekmez (vindruesirup) hjemmesyltede chilier, friske chilier fra haven, bulgur, hjemmelavet ost, kaffe, nødder, gaver til hhv. kæresten og jeg selv. Men der blev også plads til et par køb, nemlig specialiteter fra Kappadokien.

Kappadokien turkish delight – chokolade overtrukne abrikoser, som efter sigende er en specialitet fra Kappadokien. Normalt er jeg ikke så meget til turkish delight, men lige de her er i den grad faldet i min smag.

Da Tea og jeg var i Nevsehir sidste år, købte vi disse med hjem for første gang og bare tanken om dem siden har kunnet få tænderne til at løbe i vand – så gode er de. Det blev til en pakke til mig selv og selvfølgelig købte jeg også en pakke med til Tea. Skulle I falde over denne variant af turkish delight, så lov mig at prøve den.

Ristede græskarkerner fra Nevsehir, på tyrkisk kaldet Nevşehir Kabak Çekirdeği. Græskar er en populær spise i Tyrkiet og der kan laves mange gode retter af et græskar. I Kappadokien dyrkes der også mange græskar, men det i Nevsehir området er en speciel variant. Når man kigger på græskarene der ligger på markerne, kan det godt lide meloner, men det er græskar. Græskarerne bliver primært dyrket pga. kernerne. Se billeder af processen på Fibhaber.

Dette billede er lånt af Kapadokya.cc

Man kan sagtens få disse kerner i store dele af Tyrkiet, hvor de ikke er ristet. Men i Kappadokien rister man dem, hvilket giver en hel unik smag. Det er lige perioden for disse græskarkerner nu, så jeg skulle selvfølgelig have nogle med hjem til kæresten, som er helt syg med dem. De blev selvfølgelig købt nyristede.

Da jeg kom hjem med 1/2 kg, kiggede min bedre halvdel på mig og spurgte hvorfor jeg ikke havde købt 1 kg eller mere. Men jeg giver ham ret, de er gode.

Et par af gangene jeg har været deroppe, har jeg også haft vin med hjem, da der også foregår stor vinproduktion i Kappadokien.
Skriv et svar