En tyrkisk Citronkage er en super lækker skærekage, der samtidig er nem at bage.
I dette blogindlæg får du opskriften på en nem tyrkisk citronkage, på tyrkisk kaldet limonlu kek.
De fleste forbinder nok tyrkiske kager og desserter med at være utroligt sukkersøde. Men ser man hvad mange husmødre bager, bages der også en del kager som minder meget om de danske skærekager. Som for eksempel den tyrkiske skærekage med citronsmag.
Selve dejen er en basisopskrift som kan bruges til mange forskellige smagsvarianter, f.eks. appelsinkage, vaniljekage med chokoladestykker eller du kan tilsætte nødder. Mulighederne er mange og så kræver den få ingredienser.
Ved denne opskrift har jeg valgt at skrive mængden af ingredienser i tyrkiske mål og omregnet til ml. Det er meget normalt når man bager eller laver mad i det hele taget i det tyrkiske køkken at man måler ingredienserne op med ens glas. 1 vandglas svarer til 200 ml.
Citronkagen er rigtig nem at lave og kan røres sammen på 15 minutter.
Tyrkisk citronkage opskrift
Ingredienser
4 æg
1 glas sukker (200 ml)
Fintrevet skal fra 1 citron
2-3 spsk citron
1/2 glas olie (100 ml)
1 glas mælk (100 ml)
2,5 glas mel (500 ml)
1 tsk vanilje
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
Start med at piske æg og sukker til en luftig masse. Tilsæt derefter mælk, olie og citron saft og pisk det grundigt sammen et par minutter. Tilsæt de tørre ingredienser (mel, bagepulver og vaniljepulver) og revet citronskal og mix det hele godt sammen.
Kom dejen i smurt form og bag den ved 180 grader ved varmluft i ca. 40 minutter.
Når kagen er færdigbagt, stil den til afkøling. Når den er kølet af, pynt den da med flormelis eller glasur. Lav evt. en citronglasur ved at blande citronsaft og flormelis.
SE OGSÅ: Tyrkiske småkager med æblefyld
SE OGSÅ: Tyrkisk semuljekage med citron