hvor blev respekten af, alanya, tyrkiet, tyrkiet er farligt, blog om alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i udlandet, dansk i tyrkiet, dansker i tyrkiet, udlandsdansker blog, udlandsdansker tyrkiet,, blog om antalya, antalya blog, antalya blogger, fordommer om muslimer
Alle indlæg Gæsteblogger Hverdag

Hvor blev respekten af?

Jeg har længe prøvet at lokke min rigtig gode veninde Sara, til at skrive en tekst der kunne bruges på bloggen og nu ser det ud som det lykkedes. Det er snart ved at være et år siden at hun skrev indlægget “Opråb fra Alanya.” Nogle af jer har måske læst Saras et par af Saras tekster før, da hun tidligere har delt sine tanker om livet i Alanya i magasinet AlanyaDK.

Sara, har ligesom jeg selv sin hverdag i Tyrkiet, jeg har lært hende at kende i Alanya. Min hverdag foregår stadig her, mens Sara har taget det store skridt for nyligt og er flyttet til storbyen Antalya.

Jeg håber at I endnu en gang vil tage godt imod Saras ord:

Hvor blev respekten af!? – Hvad skete der med os…

Egentlig så ser jeg mig selv som et godt menneske. Fuld af kærlighed og respekt for andre mennesker. Ja så er det sagt! Jeg er et godt menneske. 

– Men er det fordi jeg synes min måde at tænke på er den rigtige. Ja det er det nok.
Det gør så også, at når nogle mennesker er så langt væk fra min tankegang, ja så må det være dem der er forkert på den og jeg bliver arrig i nogle tilfælde. Det er måske ikke den rigtige måde at håndtere tingene på, men jeg er jo også bare et menneske. 

Heldigvis er jeg ikke et af de der muslimske væsner… – må man sige sådan? I min verden må man da under ingen omstændigheder ikke tale sådan. UNDSKYLD MIG!! Hvornår blev det ok at kalde andre mennesker for væsner. En af mine ”venner” på facebook havde delt en artikel fra en dansk avis. Denne artikel handlede om hvordan de muslimske væsner kom til Danmark og levede på understøttelse. Nej arbejde gad de fandme ikke. Nassere var de. VÆSNER!! Fy for (alverden grimme ord) hvor er det nedværdigende!! Vi har alle ret til at tænke hvad vi vil, jo vist.. – men tal pænt for fanden!!!!
En anden artikel jeg faldt over på facebook, som en ”ven” havde delt.. Ja den må jeg også lige nævne. I Tyrkiet og sikkert mange andre lande (hvilket jeg ikke ved noget om) – ja der fejrer man kærligheden. Åh den skal fejres. I Tyrkiet er det normalt, at man kører igennem byen i en lang kortege i biler.. – man dytter, hyler og trommer og fejrer dette brudepar. I forreste bil sidder bruden som en dronning og troner. Ja jeg har endda set at bruden stod oprejst gennem soltaget, imens hun vinkede til folket. Gud hvor er det hyggeligt! Det sker da at de stopper trafikken, men folk kigger og vinker med. Så skete det forfærdelige!!!! Nogle gjorde det i Danmark.. Gud forbyde det… De stoppede jo trafikken og Hr. Jensen var ved at komme for sent på arbejde. NEJ NEJ NEJ!! Det gjorde de bare ikke… De fejrede kærligheden lige der midt på gaden. De kørte endda over for rødt. Uansvarlige mennesker med deres uansvarlige traditioner. Jeg kan godt forstå man var nødt til at skrive en artikel om denne voldsomme hændelse. Jeg håber virkelig at Hr. Jensen og alle der så dette er ok.. Håber disse muslimske væsner vil tage deres traditioner med hjem. – at vi skal være vidne til dette vanvid. FØJ! Eller kan vi lære noget måske.. Nej det ville jo heller ikke være så godt. Tænk hvis de små snæversynede øjne skulle åbnes for noget nyt. 

Hvorfor er vi så dømmende!? Er det fordi det er ukendt..

Hvorfor skal vi gå op i om muslimer spiser svinekød som et eksempel. Vi kan da være bedøvende ligeglade med hvad folk propper i munden og hvorfor. Selv spiser jeg ikke indmad.. – simpelthen fordi jeg synes det er ulækkert og jeg bryder mig bestemt ikke om smagen. Tænk hvis en gruppe mennesker dømte mig af den grund. ”Hold kæft mand, se lige hende der” – ”Spis indmad for fanden” NEJ! Det skal i da ikke bestemme.. I har sikkert ikke tænkt jer at have en holdning til det og jeg tænker at i er bedøvende ligeglade med hvad jeg spiser. Hvad gør det ok at bedømme muslimer fordi de ikke spiser gris? Det er mad… MAD…
Og lad os så tale om hvordan de muslimske væsner undertrykker deres kvinder. Tænk at nogle mænd er så kvinde undertrykkende, at de ikke engang vil give hånd til en kvinde. KVINDEN ER INGENTING I MANDENS ØJNE!!! – Eller er hun.. Er vi igen uvidende og har dannet os en holdning til noget ukendt. Når det nu er de skide muslimske væsner, så kan der kun være tale om undertrykkelse.. For det er netop det de gør.. Man kunne også vælge en anden tilgang. Man kunne for eksempel (altså hvis du vil nedværdige dig selv) prøve at spørge om hvorfor. Det gjorde jeg og her er svaret jeg fik ”Jeg er opvokset i et meget religiøst miljø, hvor vi lærer om respekten for kvinder. Jeg kan ikke bare kigge på alle kvinder og tilmed røre dem. Jeg er opvokset med, at de eneste kvinder jeg kunne kigge på og give hånd, var min mor og søster. Så når jeg vælger ikke at give dig hånd, så er det af ren respekt. Hvad giver mig ret til at røre dig? Faktisk så respekterer jeg kvinder langt mere end jeg respekterer mænd” BUM! Så er det sagt… – men det kan vi vel ikke tro på kan vi? Vi har nemlig valgt at danne os en helt anden holdning, simpelthen fordi det ikke er sådan vi gør. – men giver det os ret til at danne så voldsom en holdning. Måske synes du det er ok, men der står jeg altså helt af!!

Jeg håber du sidder godt og komfortabelt lige nu. Selv sidder jeg i en stol MADE IN TURKEY. En muslimsk stol. Jeg håber ikke stolen smider mig af og skader mig. Det er nemlig det alt der er muslimsk gør. Puha en chance jeg har taget denne morgen. Jeg håber jeg klarer det.

 

Men når det nu er sagt.. Kunne vi så ikke bare prøve at opføre os pænt! En smule respekt skader ikke..

Du behøver ikke være ligesom dem, hvorfor skal de være som dig?

 
1 thought on “Hvor blev respekten af?”

  1. Kære Sara
    Som en dansk kvinde gift med en tyrkisk mand gennem mere end 21 år (mødtes på en ferie i Marmaris og begge bosiddende i Danmark), så har jeg selv haft mange af dine følelser tæt inde på kroppen og forstår derfor din vrede (virker meget vredt) og dine følelser/tanker.
    Dog må jeg erkende, at min respekt for dig daler en smule, når du føler trang til flere gange i dit indlæg at omtale Fanden – han hører vist ikke hjemme i hverken den ene eller den anden religion 🙂
    Ønsker dig alt det bedste fremover.

Skriv et svar