Skal muslimerne tage afstan
Alle indlæg Religion

Skal muslimerne tage afstand?

Jeg kom igår tilbage tilbage fra Danmark, en tur som desværre blev noget længere end forventet, grundet en kedelig forsinkelse på over 2 timer i Istanbul. Jeg fik brugt en del af tiden på at få fulgt op på flere ting både privat og arbejdsmæssigt og derudover brugte fik jeg skimmet de forskellige nyhedssider igennem. En af de nyheder der især tog min opmærksomhed er at 3 ud af 4 danskere mener at muslimerne skal tage mere afstand fra terrorhandlinger, hvilket chokerede mig.

Abdel Aziz Mahmoud udtalte sig til Tv2.dk og jeg synes egentlig han ramte mine tanker meget godt. Her er et lille uddrag:

– Kan vi ikke godt antage, at vi som samfund og borgere tager afstand fra de her ting. Jeg regner også med, at du tager afstand fra de værste ting, som præster har begået af overgreb mod børn. Jeg går ikke ud fra, at du støtter det, bare fordi jeg ikke har hørt, at du tager afstand. 

Muslimer bliver dobbeltramt

I det hele taget tror Abdel Aziz Mahmoud ikke, at nogen oprigtigt mener, at vi skal gå og minde hinanden om, at vi ikke støtter terror. Og når der sker terrorangreb rundt omkring i verden, så bliver muslimer dobbeltramt, siger han. 

– Vi bliver ramt, fordi vi bliver kede af det, ligesom alle andre, men også fordi vores egne medborgere synes, at vi har et særligt ansvar, forklarer han. 

Se hele artiklen her

Hvad siger I? Skal muslimerne tage afstand?
Skriv et svar