Så blev det tid til endnu en opskrift, denne gang en Topalak suppe opskrift.
Topalak (top betyder bold) er en traditionel tyrkisk ret som består af små kødboller i suppe, nogle gange også med kikærter eller forkellige grønsager i suppen. Bollerne kan laves med både med kød, dej, ris eller bulgur. I denne opskrift er kødbollerne af oksekød og bulgur.
Ingredienser
1 hakket løg
250 g hakket oksekød (helst uden fedt)
½ glas grov bulgur
(1 glas kogte kikærter)
1 æggehvide
1 spsk. mel (med top)
1 spsk. tomat puré
2 spsk. olie
5-6 glas kød bouillon el. vand
¼ citron saft
Salt, sort peber, spidskommen
Fremgangsmåde
Kød, bulgur, krydderier, mel og æggehvide æltes grundigt sammen i en skål.
Tril farsen med fugtige hænder til små boller ca. 2-3 cm i diameter (på størrelse med de store glaskugler). Placér kødbollerne på en plade drysset med lidt mel. Pas på kødbollerne ikke bliver melet til.
Kom olie i en gryde. Tilføj det hakkede løg og steg dem lysebrune.
Tilføj tomatpuré og steg yderligere 1 min. før vandet tilføjes. Smag til med salt.
Når vandet koger tilføjes de små kødboller i suppen. (Tilføj også kikærterne og eventuelle grønsager nu hvis ønsket.)
Kog suppen på høj varme indtil kødbollerne bliver bløde.
Til sidst tilføjes citronsaften og suppen serveres.
Velbekommen!
Er du også helt vild med det tyrkiske køkken? Så husk at du her på bloggen altid kan finde inspiration til nye spændende opskrifter under kategorien opskrifter.
Opskriften er oprindeligt udgivet på AlanyaDK