Alle indlæg Hverdag Oplevelser

Postkort fra Bozcaada

Så blev det tid til endnu et postkort, denne gang fra Bozcaada. Vi er nået frem til Bozcaada, som er en lille ø (ca. 100 km fraCanakkale), her har vi overnatning inden turen atter går videre.

Mandag nåede vi Kas, hvor jeg også skrev et indlæg fra – læs her.  Tirsdag forlod vi Kas om morgenen og satte kursen mod Izmir, med et stop i Fethiye.

I Fethiye nåede vi at se Ancient rock tombs samt spise hamsi ved havnen. Jeg ville ønske vi havde haft mere tid i dette område, for der er mange ting i dette område, jeg godt kunne tænke mig at udforske. Men det giver selvfølgelig en anledning til at vende tilbage.

Fra Fethiye gik turen videre mod Izmir. Da vi nåede Izmir tirsdag aften, var vi alle godt trætte, det havde været en lang dag med tæt trafik flere steder dels pga valgkamp (tyrkerne skal til valg d. 24 juni), et par trafikulykker gav også langsommere kørsel.

Pga. træthed blev der ikke set meget af Izmir tirsdag aften, til gengæld stod mig og Petra (min finske veninde) tidligt op onsdag morgen og efter hurtig morgenmad på hotellet gik vi til Izmir centrum. I Izmir centrum nød vi et par hyggelige timer med shopping og sightseeing, inden det var tid til at skulle ud på landevejene igen.

Sidst på formiddagen forlod vi Izmir for at køre mod Bozcaada, en køretur på knap 300 km.

En sen frokost blev nydt i skønne Ayvalik, hvor vi sad ved første parket lige ud til vandet og nød de lækreste mezer (tyrkiske forretter).

Efter Ayvalik gik kursen mod Bozcaada, hvor vi er nu og skal befinde os til imorgen formiddag. For at komme til Bozcaada skulle vi med færge, vi kunne sagtens have fået bilen med. Men da vi var blevet advaret fra hotellet på forhånd om at der kunne være trængsel på færgen, valgte vi at parkere bilen på fastlandet og gå til fods om bord på færgen. Det viste sig at være den helt rette beslutning, da der var lang bilkø til færgen da vi kom og færgen kun kører en gang i timen, men til fods kunne vi gå lige ombord. Færgeturen tog knap 30 min  og hotellet ligger lige ved havnen her i Bozcaada (5 min gang fra færgen. Så kan det vist ikke blive nemmere.

Ved første øjekast har Bozcaada imponeret mig, her er smukt og charmerende. Nu vil jeg ud og se om det kan leve op til forventningerne.