postkort fra aksaray, eskisehir, kappadokien, canakkale, troja hest tyrkiet, salt sø tyrkiet, tüz gölu turkey, odunpazari, oplevelser i tyrkiet, seværdigheder i tyrkiet, dansk i tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, rejseblogger
Alle indlæg Hverdag Oplevelser

Postkort fra Aksaray

Roadtrippen lakker mod enden og går det som vi forventer nu, er vi i Alanya iaften. Denne gang får I et postkort fra Aksaray, vi er nu godt inde i Tyrkiet og langt væk fra havet og kysten.

Det sidste postkort kom fra øen Bozcaada onsdag aften. Torsdag stod jeg tidligt op, for at prøve at få set så meget af Bozcaada som muligt inden vi skulle videre. Min kærlighed til Bozcaada er stor og det er klart et sted som jeg ønsker at komme tilbage til, næste gang gerne i flere dage.

Fra Bozcaada tog vi færgen tilbage til fastlandet og sagte kursen mod Eskisehir, med et stop i Canakkale for at se Troja hesten.

Vi ankom til Eskisehir torsdag aften og pga. træthed var ingen af os meget værd. Derfor fik vi først set Eskisehir fredag formiddag. Jeg har hørt meget om byen tidligere, særligt at det skulle være en smuk by. Udfra det jeg har set, kan jeg kun give ret. Vi startede dagen i den gamle bydel (Odunpazari) og bevægede os stille og roligt mod centrum. Eskesehirs centrum var spækket med alverdens figurer/statuer, som gav en hyggelig stemning til byen. Stemningen var ekstra speciel igår, da det var første dag i sukkerfesten (helligdagene efter ramadanen) og der var glade mennesker alle steder.
Fra Eskisehir kørte vi mod Aksaray, hvor vi befinder os nu. Knap en time inden vi nåede Aksaray stoppede vi og soppede i saltsøen (tuz Gölu). Endnu et fantastisk smukt område.

Vores plan er ikke at se noget i Aksaray, men det passede fint med en overnatning her. Aksaray ligger ikke langt fra et af mine yndlingssteder, nemlig Nevsehir (Kappadokien), hvor svigerfamilien bor. morgenmaden går kursen mod Adana (som jeg har besøgt 2 gange tidligere) og derfra sætter vi atter kursen mod Alanya.

Jeg har været på farten i flere dage og mit hoved er fyldt med alle de mange nye indtryk fra turen både på Nordcypern og her på roadtrippen i Tyrkiet. Alverdens billeder er taget og notater skrevet ned, så når jeg er tilbage i Alanya, går jeg lidt mere i dybden med hvad jeg har set og oplevet.

Og hvis nogen skulle være i tvivl, så elsker jeg at rejse og glæder mig allerede til at skulle ud på nye eventyr. Men nu er det efterhånden ved at være tid til at komme hjem, så der kan tjenes nogle penge til kommende rejser…