skisportssteder i tyrkiet, skiferie i tyrkiet, kan man stå på ski i tyrkiet, hvor kan man stå på ski i tyrkiet, vinter oplevelser i tyrkiet
Alle indlæg Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Tyrkiet

Populære skisportssteder i Tyrkiet

Overvejer du Tyrkiet til den kommende skiferie, så har jeg samlet etoverblik over de mest populære skisportssteder i Tyrkiet.

De senere år er flere turister begyndt at få øjnene op for nogle af de mange skisportssteder i Tyrkiet.

Tyrkiet er ikke et land de fleste forbinder med skisport, tværtimod bliver det oftest forbundet med sol, strand og vand. Men faktisk findes der super gode muligheder for skiferie i Tyrkiet. Skisportssæsonen i Tyrkiet strækker sig fra december til april alt efter hvor man tager hen.

I nogle resorts er en masse penge investeret i udvidelser, så selv internationale konkurrencer og Olympiske Lege kan holdes.

Den samlede liste over skisportssteder i Tyrkiet er på langt over 20 steder. Jeg har samlet de mest populære:

Uludağ Ski Center / Bursa

Et af de mest kendte skisportssteder i Tyrkiet er Uludağ/Bursa. Skisportsstedet Uludağ – Bursa, som er opdelt i to områder, ligger i Marmararegionen i hhv. 1767 og 2322 meters højde. Det ligger i Uludag National Park 36 km syd for Bursa. Uludağ skicenter har 24 pister, der appellerer til alle niveauer – fra begyndere til øvede. Skisæsonen løber fra december til slutningen af marts. Der er både mulighed for skiløb, snowboards, snescooter, skøjteløb mm.

Kartalkaya Ski Center / Bolu

Kartalkaya er et skisportssted beliggende i Köroğlu-bjergene i Bolu-provinsen, Tyrkiet. Du kan nå skicentret på 45 minutter i bil og offentlig transport fra Bolu centrum. I Kartalkaya skicenter findes 21 pister med forskellige niveauer – her er noget for alle skielskere.

Erciyes kayak merkzi– Kayseri

Erciyes Skicenter er anlagt på den nordlige side af Mount Erciyes, som er 3916 højt, i en udslukt vulkan. På de højeste steder er Erciyes dækket af sne året rundt. Erciyes er i Tyrkiets 5. største bjerg og her findes 32 forskellige pister i forskellige niveauer. Det er muligt at flyve til Kayseri. Er det en dag ikke muligt at komme ud på ski eller vil I også gerne have nogle andre oplevelser, ligger det populære område Kappadokien tæt på.

Sarıkamış Ski Center / Kars

Sarıkamış Ski Center, som ligger i en højde af 2.634 meter, 55 km fra Kars centrum, er blandt de få skisportssteder i verden med funktionen “krystal sne”, der er specielt for Alperne. På grund af den meget lave luftfugtighed fryser den sne der falder ikke, men den bevarer sin krystallinske form. I Sarıkamış, der har 5 etaper med en samlet længde på 12 km i Sarıçam-skovområdet, varer skisesæsonen 4 måneder mellem december og marts.

Palandöken Ski Center / Erzurum

Palandöken Skicenter ligger i det sydlige Erzurum. Området er en af de koldeste og højest beliggende provinser i Tyrkiet og er dækket af sne 4-5 måneder om året. 3185 m. Palandöken er et af de mest populære skisportssteder i øst. Der er 22 pister ved Palandöken Ski Center, og to af disse pister er blevet erklæret af FIS som en olympisk bane. Her findes nogle af de længste spor i Tyrkiet i en højde af 2200-3176 meter over havets overflade. Den længste bane i Palandöken er 12 km lang. Her findes pister spor i alle sværhedsgrader.

Davraz Ski Center / Isparta

Davraz er et af de mest populære skisportssteder ved Middelhavet, 26 km syd for Isparta og 146 km tæt på Antalya. Der er 12 pister i skicentret med en samlet længde på ca. 23 km. Læs mere om Davraz i dette blogindlæg om skiferie i Tyrkiet/Davraz

Kartepe Ski Center / Kocaeli

Kartepe Ski Center, som er det nærmeste skicenter (ca. 130 km væk) til Istanbul, byder mange besøgende velkommen hvert år takket være dens naturlige skønhed og især Sapanca-søen. Selve skisportsstedet ligger i 1650 m højde i Kartepebjerget. Skisæsonen varer fra slutningen af december til slutningen af februar. Ved Kartepe skicenter kan du nyde skiløb på 4 forskellige skiløjper med forskellige sværhedsniveauer. Saklıkent Ski Center / Antalya


Saklıkent Ski Center

Saklıkent et af de nærmeste skisportssteder til Middelhavet og Ecuador, et skikompleks, der består af 500 hytter og skifaciliteter. Der er 5 spor med forskellige sværhedsniveauer i Saklıkent, som er 2550 meter høj.

Denizli Ski Center / Denizli

Denizli Ski Center, som er den anden hvide af Denizli efter Pamukkale, der er etableret i holdet på 2.420 meter i Nikfer Bozdag, venter på skielskere. Skicentret ligger 141 km fra Denizli lufthavn og 147 km fra Muğla. Centret har 6 pister med forskellige sværhedsniveauer.

Se alle skiresorts her https://www.skiresort.info/ski-resorts/turkey/

Kilde: www.ntv.com.tr