Alle indlæg Hverdag

Offlinetid

Jeg skrev for nyligt indlægget om onlinetid.  Jeg ved godt at jeg bruger en del tid online hver dag, men med den branche jeg har valgt er det nødvendigt at bruge en del tid online. Udover arbejdet bruges der også tid på at tjekke Facebook, shoppe online, læse nyheder, holde kontakten vedlige med venner og familie osv.

Pga jeg bruger så meget tid online dagligt, er det vigtigt for mig nogen gange at trække stikket og bare nyde tiden offline. Tiden offline nydes ofte med at lave mad, bage, gå lange ture, læse bøger eller hygge sammen med gode venner.

Jeg nyder tiden offline og har ikke noget problem med at slippe elektronikken for en periode. Når jeg er ude med venner, har jeg også en klar holdning om at tiden nydes sammen med dem og telefonen ligges langt væk.

For nyligt nød jeg en god dag i selskab med min veninde Tea (se hendes blog her), efter et besøg i den norske Sjömannskirke og hos frisøren endte vi på en cafe. Ved siden af os sad et forældrepar med deres spædbarn. Det sørgelige var at se forældrenes fokus var ikke på barnet, deres fokus var på deres smartphones. Vi kiggede rundt i resten af cafeen og kunne desværre konstatere at 9 ud af 10 havde deres telefoner liggende på bordet og flere havde dem i brug. Dette til trods for de sad sammen med nogen.

Vi begge havde og har svært ved at forstå det konstante behov for at være online, i stedet for at fokusere på øjeblikket og nyde tiden sammen med venner, familie eller hvem man nu sad sammen med.

Tænk over hvor meget tid du bruger online dagligt og hvor meget du går glip af. Brug din tid online fornuftigt og husk at nyde livet offline.
Skriv et svar