Lav budget liv i Alanya, lev billigt alanya, alanya rejsetips, udlandsdansker i alanya, hvad koster det at bo i alanya, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

5 tip til et lav budget liv i Alanya

En af fordelene ved at bo i Tyrkiet er at man kan leve forholdsvist billigt. Jeg har samlet 5 tip til et lav budget liv i Alanya, uden at vælte budgettet og uden at det bliver for kedeligt.

Livet behøver ikke være kedeligt, bare fordi man lever økonomisk. Hermed følger gode tip til et lav budget liv i Alanya:

1. Bolig

Boligen er den største post i budgettet og også det sted der bruges mest tid. Derfor er det vigtigt at du har styr på dine prioriteringer i dit valg af bolig. I Alanya findes et stort lejebolig marked, med alt fra små gamle lejligheder, til luksus penthouse-lejligheder eller villa med et væld af faciliteter. Det er svært ikke at blive fristet af pool, havudsigt, fitnesscenter og tennisbane for lidt ekstra penge (set med danske øjne)- Men hvad har du egentligt brug for? Det kan være en fordel at starte med en møbleret lejlighed, indtil du er sikker på at du vil blive her. Med mindre du har de helt store behov, så regn med en udgift på 800-1000 tl om måneden til husleje, herefter kommer de faste udgifter til el, vand, forsikring, internet/telefoni mm. Ofte kan man være heldig at få en god rabat hvis man vælger at betale 6-12 måneders husleje forud.

2. Mad

Spis hjemme, spis lokalt, spis grønt. Drop turist manererne med at spise på restaurant og bestille store bøffer. Spis hjemme (ligesom du gør/gjorde i Danmark). Køb ind på markedet og i lavpris supermarkederne A101, Sok og BIM. Spis mere grønt end den gennemsnitlige dansker, fordi kød er dyrt og brug de grøntsager det er årstid for lige nu. Dvs. vandmelonsalat om sommeren og porresuppe om vinteren. Har du lyst til at spise ude, så find de originale steder hvor der laves rigtig tyrkisk mad fra bunden. Vælg de steder der ligger i de lokale områder (de skal nemlig ikke tjene til en ublu høj husleje i centrum). Desuden hvorfor købe pasta-sauce på glas, når friske tomater kan henkoges og oregano kan dyrkes og tørres på balkonen.

3. Integration

Umiddelbart har integration ikke meget med budget og økonomi at gøre, men det hænger meget tæt sammen. Brug tid og energi på at opbygge et tyrkisk netværk af venner og bekendte. Det er en gevinst i mange henseender, også økonomisk. Med et netværk i byen findes muligheder for billigere alternativer til ellers dyre oplevelser og dine ønsker til fritidsaktiviteter, vil automatisk blive mere som en fastboende, end en turist. Det kan evt hjælpe at bosætte sig i et område hvor der bor flest lokale.

 

4. Transport

Transport kan være en dyr post på budgettet, hvis du vælger friheden og komforten, ved at eje en bil. Det kan være en nødvendighed, hvis du prioriterer de fordele der er, ved at bo udenfor byen, som f.eks. i bjergene bag byen. Bilpriserne og ejerudgifterne i Tyrkiet er ca. 2/3 af prisen i Danmark. Det positive er at bilens værdi falder ikke nær så hurtigt som i Danmark. Alternative muligheder er scooter, cykel eller offentlig transport. I Alanya fungerer de offentlige busser rigtig godt, mens det at færdes på scooter eller cykel, kan være en oplevelse i sig selv.

 

5. Relation Danmark

En stor post på budgettet er relationen til Danmark. Det koster penge at rejse og det koster penge at holde ferie. Her er gode råd dyre, for det er jo en relation der ikke bør spares på, men ofte er det dyrt at rejse og give gaver. Heldigvis er internettet opfundet, hvilket giver mulighed for billig visuel kontakt. Flybilletter kan findes rimeligt billigt, men ophold i Danmark løber hurtigt op. Gæster fra Danmark er også dyrt. Gæster holder jo også ferie, når de er på besøg, hvilket betyder restaurantbesøg, udflugter og andet, som hører til på en ferie, men det slår nemt bunden ud af det daglige budget. Hertil kommer gaverne. Skal familiens børn ikke have gaver fordi livet leves “low cost”?

Skriv meget gerne hvis du har flere gode tips til et lav budget liv i Alanya.

SE OGSÅ: Hvad koster det at bo i Alanya?
 

Skriv et svar