Kommer du hjem til jul? Dansk i Tyrkiet
Alle indlæg Udlandsdansker

Kommer du hjem til jul?

Nu har jeg ikke været udlandsdansker så længe igen. Men jeg kan allerede nu sætte mig ind i det dilemma som mange udlandsdanskere står med hvert år op til julen. Jeg har i hvert fald fået det samme spørgsmål mange gange fra hhv. familie, venner og bekendte: Kommer du hjem til jul? Spørgsmålet begyndte jeg allerede at få i sommers, hvor det var allervarmest og jul var nok det sidste jeg tænkte på. De mener det selvfølgelig i bedste mening. Men hvem kan tage stilling til det i 40 graders varme?

Men på et eller andet tidspunkt er man jo nød til at tage stilling til spørgsmålet. For nogle udlandsdanskere er det alfa omega at komme hjem til Danmark i julen både pga savn til ens nærmeste, længslen hjem til Danmark og traditioner. For andre er der overvejes der økonomien kan holde til det, om man kan få ferie, om der skal afprøves nye juletraditioner eller noget helt fjerde. Der kan være mange grunde til hvorfor man som udlandsdansker træffer det valg man nu træffer, hvad enten det betyder julen holdes i Danmark eller ej.

Mit valg var hurtigt afklaret. Valget om at denne jul ikke skulle holdes i Danmark, derimod skal den fejres her i Tyrkiet, med besøg fra Danmark. Jeg har gennem de sidste mange år prøvet at holde jul på forskellige måder, både traditionelle og utraditionelle. Men i år bliver min første jul uden for Danmarks grænser. På den ene side en lidt underlig følelse, på den anden side glæder jeg mig til at prøve det.

Men hvad med gaver? Skal man droppe gaverne helt bare fordi man er bosat i andet land?  Fordi jeg befinder mig her, betyder det jo ikke at dem hjemme i Danmark skal snydes for gaver. Jeg overvejede først om gaverne skulle købes hernede og sendes hjem. Men af frygt for at de ikke nåede hjem og det blev for dyrt i fragt, droppede jeg det. Jeg har i disse dage nydt godt at alle mine julegaver kunne klares online. Gaverne er både blevet betalt, pakket ind og leveret til gavemodtagernes adresse, så kan det vist ikke blive nemmere! Inspirationen til køb af gaver har jeg fået på Alletidersgave, der har samlet en masse god gaveideer til hele familien.

Hvis der er nogle udlandsdanskere der læser med, er jeg nysgerrig for at høre hvad gør I med jul og gaver?

1 thought on “Kommer du hjem til jul?”

  1. Jeg har benyttet samme 2 hjemmesider til at klarer mine julegave indkøb. Dog holder jeg jul i Danmark, jeg gider bare ikke ud i julegave kaosset, jeg vil hellere nyde julehyggen derhjemme.

    Jeg håber du får en rigtig god jul i Alanya!

Skriv et svar