Nu med oplåst telefon
Alle indlæg Hverdag Udlandsdansker

Nu med oplåst telefon

Så lykkedes det mig endelig at få låst min telefon op!

Sætter man et tyrkisk simkort i sin udenlandske telefon kan man risikere den bliver låst. Alle udenlandske telefoner låses nemlig efter en periode for at formindske risikoen for terror, og for at undgå at tyrkerne køber billigere telefoner i udlandet som medfører at Tyrkiet mister skatteindtægter.

Er man her længere tid som turist kan man sagtens sætte et tyrkisk nummer i sin telefon, da man kan benytte telefonen i op til 120 dage uden at den låses. Men ønsker man at benytte sit tyrkiske nummer i en udenlandsk telefon længere end 120 dage skal den registreres i Tyrkiets MCKS system. Tidligere har reglen kun været 60 dage.

Jeg prøvede for 1½ måneds tid siden at tage forbi skattekontoret, for at høre om mine muligheder for at få telefonen låst op. Da jeg ikke lige var ankommet og heller ikke havde en opholdstilladelse blev jeg afvist. For nogle dage siden skrev jeg om at jeg havde fået min opholdstilladelse – se indlægget her. Med min opholdstilladelse i hånden tog jeg i går chancen og besøgte skattekontoret og der var gevinst!!!

Første stop – Skattekontoret – her fremviste jeg pas og opholdskort og betalte en afgift på 131,50 tl. Jeg fik her et bevis på betaling af afgiften.

Andet stop – PTT – det tyrkisk postvæsen. Her betalte jeg 2 tl for en kode (e-devlet), koden skulle bruges til at åbne telefonen. Her skulle de igen se pas og opholdskort.

Tredje stop – En telebutik – det sidste sted. Her viste jeg bevis på betaling af afgift, min kode fra PTT samt pas. I telebutikken gik de så ind og fik oprettet mig som bruger på statens hjemmeside ved hjælp af koden fra PTT og mit pas. Derefter var min telefon godkendt og åbnet i Tyrkiet. Betaling for dette var 40 tl. Bemærk at det pt kun er Vodafone og Avea der åbner telefoner og kun i udvalgte butikker. Dette betyder ikke at du skal oprette et nummer i et af disse telebutikker.

Det sidste trin skulle man efter sigende godt kunne klare selv. Jeg vil helt sikkert anbefale at man får hjælpen fra en telebutik eller nogle der har styr på det. Så kan de også hjælpe hvis noget går galt.

Alt i alt slap jeg 176,50 tl. Grundet ventetid de forskellige steder tog det ca et par timer. Men nu er min telefon endelig åbnet og klar til brug.

 

Skriv et svar