islam i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Religion

Islam i Tyrkiet

Lidt tanker om islam i Tyrkiet og islam generelt.

Størstedelen af tyrkerne bekender sig til islam, men det er langt fra alle der er lige praktiserende. Mit indtryk udfra de tyrkere jeg indtil nu har mødt gennem de sidste mange år, er at de fleste har et afslappet forhold til troen, men jeg ved også godt at der er stor forskel på hvor troende hver især er – som ofte også har noget at gøre med hvilket område de er fra. Her er der muslimer der viser det tydeligt i form af deres påklædning, men deres er også mange der har troen i hjertet.

Når jeg tænker på Islam er et af de første ord der falder mig ind næstekærlighed. Jeg kender mange der bekender sig til en Islam, nogle mere troende end andre, nogle er født ind i religionen, mens andre har konverteret til Islam – ALLE af egen fri vilje! Men alle har de en ting til fælles de tror på Allah og bekender sig til islam, alle med gode tanker for deres nærmeste, omgangskreds, folk de møder på deres vej uanset religion, nationalitet, politisk holdning eller kultur.

Jeg oplever desværre at rigtig mange fordømmer/bedømmer islam uden at sætte sig ind i hvad den handler om, men igen også uden at skelne imellem hvad der er religion, hvad der er kultur og hvad der egentlig er personlige fortolkninger. Desværre bedømmer en del islam ud fra det de ser og hører i medierne – men giver det et retvisende billede?

Desværre er der også mange muslimer der udtaler sig om islam uden at have sat sig bedre ind i religionen, de har fået noget fortalt og tror dette er rigtige. Nogle muslimer er opvokset på den måde at deres kultur er blevet til “islam” på den måde at de ikke kan kende forskel på hvad der er kultur og hvad der er religion, det er én og samme ting for dem.

Lad mig give et eksempel: Prøv at kigge på din hånd. Er der nogle af dine fingre der er ens? Nej og sådan er det også med mennesker, der er ikke nogle af os der er ens og derfor kan vi heller ikke skære alle over med en kam. Der er gode og dårlige mennesker alle steder uanset religion, nationalitet og kultur.

Som jeg har skrevet tidligere, vi er som mennesker dybt forskellige, men med næstekærlighed og respekt for andre kulturer og religioner, ja generelt bare respekt for andre mennesker, tror jeg på at man når langt!
2 thoughts on “Islam i Tyrkiet”

  1. Jeg mødte et spørgsmål i anden gruppe om hvordan mennesker mener de bør følge/acceptere skikke og vaner i det land de flytter til i Verden. Mange mener man bør acceptere disse vaner og skikke og der er jeg fuldstændig enig i at acceptere at sådan er det men ikke at jeg kan være enig i alt men det er jeg jo heller ikke der hvor jeg kommer fra ” Danmark ”
    Så pludselig blev Muslimerne og (som vanligt Generaliseret) blandet ind i dialogen og at de ikke acceptere bla Julen i lille Danmark, hvortil jeg kun kan sige

    Ja i min mytologi skal man ikke skærer alle over en kam, journalisterne er slemme til at altid bringe den negative side af historien frem, meget få bringer den positive frem desværre. Jeg bor i Tyrkiet,,,,,hele December måned er supermarkederne pyntet op med ” julepynt” og der kommer julemusik ud af højtalerene så kan man jo kun komme i julehumør som Dansker, det skal siges at jeg bor i en mindre by og her er meget få turister så der er ikke pyntet op for turisternes skyld som nogen måske vil tro, nej det er for Tyrkerne selv og op til Nytåret.
    Jeg holder jule aften med nogle Tyrkiske venner den 24 december og har gjort det i flere år og de nyder det i fulde drag, de elsker jeg har pyntet op både inde og ude og ikke mindst risalamandaen med mandelgaven er i højsædet og de har taget ordet ” hyggelig ” til sig ❤❤❤❤❤❤ og jeg hygger mig med dem efter Ramadanen ” Seker Bayram ” og når der ofres dyr ” Kurban bayram ” så alt vores er i en pærer vælling og vi respektere hinanden og hinandens forskelligheder, oversat i min Mytologi er det Næstekærlighed så det batter ❤❤❤❤❤❤

Skriv et svar