hvordan bliver 2018, alanya 2018, alanya sommer 2018, er det sikkert at rejse til alanya, er det sikkert at rejse til tyrkiet, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alanya Alle indlæg

Hvordan bliver 2018?

Alanya er ved at vågne efter vinteren. En vinter som har været en af de luneste i mange år. Men vinteren er også snart ved at nå sin ende og der går ikke lang tid før der begynder at ankomme flere turister til byen.

Det er tydeligt at byen er ved at gøre sig klar til den kommende sæson; det ses tydeligt ved flere mennesker i gaderne, flere steder åbner disse dage efter at have været lukket henover vinteren og så er der selvfølgelig de mange renovationer, som hvert ses og høres i gadebilledet.

Hvert forår plejer jeg at skrive et indlæg der har fokus på stemningen i Alanya og hvordan forventningerne er til den kommende sæson. Og i år skal I da heller ikke snydes, så hvordan bliver 2018 i Alanya? De sidste par år har det været meget blandede forventninger og optimismen har ladet vente på sig. Al den negative og opblæste opmærksomhed fra diverse medier særligt i 2015 og 2016, gjorde at mange blev urolige for at tage hertil. Jeg har boet her fast siden 2015 og har på intet tidspunkt været urolig over at befinde mig her. Selvfølgelig skal man altid være opmærksom når man befinder sig i store menneskemængder samt være påpasselig hvis man rejser til den østlige del af Tyrkiet, hvor landet grænser op mod Syrien.
2017 sæsonen startede skidt for mange, men i løbet af sommeren og efteråret kom der heldigvis mere travlhed de fleste steder, hvilket var hårdt tiltrængt, da mange i Alanya er afhængige af turisterne for at kunne få mad på bordet. Allerede inden 2017 var forbi, kom der meldinger om langt flere fly til både Antalya og Gazipasa lufthavn. Og vi skulle da heller ikke mange dage ind i det nye år, før at flere rejseselskaber begyndte at melde om det øgede salg af billetter til Tyrkiet. At der kommer flere turister i år, har i den grad skabt optimisme i byen og det er dejligt allerede nu at se flere erhvervsdrivende og ansatte som glæder sig til ny og forhåbentlig rigtig god sæson. Jeg føler optimismen med dem og håber selv på en fantastisk sæson.

Har du/I endnu ikke bestilt årets sommerferie, så er her lidt gode grunde til komme en tur herned:

  • Gode shoppingmuligheder – læs mere her
  • Den lave kurs = få mere for pengene
  • Lækkert mad – Tyrkiet har et af verdens bedste køkkener
  • God mulighed for masser af aktiviteter og oplevelser – læs mere her
  • Masser af skønne områder med skøn natur og flotte udsigtspunkter
  • 300 solskinsdage om året
  • Tyrkerne er kendt for deres store gæstfrihed og er meget servicemindet

 

Kommer du/I til Alanya i år?