Alle indlæg Hverdag

Hvordan bliver 2016?

Vejret i Alanya er stille og roligt ved at blive bedre og varmere, hvilket også betyder at byen stille og roligt at vågne  efter vinteren. Flere erhvervsdrivende er da også begyndt at renovere deres virksomhed, så den er klar til den nye sæson.

De fleste tænker over lige nu hvordan den kommende sæson skal blive. Der er både positive forventninger, men også en stor frygt for hvordan sæsonen vil udarte sig.

2015 var for mange virksomheder en hård sæson hvilket til dels skyldtes krigen i Syrien, urolighederne pga valgkamp og at flere turister vælger all inclusive hoteller uden for byen (tendens der ses i mange lande) og derfor ikke ligger lige så mange penge i Alanya som tidligere.

At krigen i Syrien holder folk væk fra Alanya forstår jeg ikke, Alanya ligger flere hundrede kilometer væk fra den syriske grænse. Vi mærker intet til krigen her og jeg har med hånden på hjertet på intet tidspunkt været nervøs for at være her. Efterhånden er det lige så usikkert at befinde sig alle steder. Der var  uroligheder pga valgkampen, det det blev dog hurtigt blæst op på FB og i medierne og forlød meget værre end det reelt var. Jeg var heller ikke her nervøs for at være her. De demonstrationer der var, vidste man på forhånd og derfor var det nemt som turist at fravælge at befinde sig på de pågældende steder i et vist tidsrum. At flere og flere vælger All inclusive hoteller er desværre en sørgelig tendens og skader mere end det gavner. Jeg kan godt forstå at det for en børnefamilie kan være nemt og bekvemt. Desværre oplever man ofte at disse folk ikke bevæger sig særlig langt væk fra hotellerne og det kan mærkes på de omkringliggendes økonomi.

I 2016 er der endnu ikke lagt op til nogle politiske uroligheder, og skulle det ske gør turistområderne alt for at dæmpe urolighederne, da de i den grad er afhængige af turisterne.

Desværre kommer konflikten mellem Tyrkiet og Rusland til at påvirke turismen i år. Omkring 20% af de turister der besøger Tyrkiet (især Antalya/Alanya området) anslåes at komme fra Rusland. Grundet Ruslands forbud om at stoppe salget af turistrejser til Tyrkiet, vil mange russere i år fravælge Tyrkiet som feriedestination og søge andre steder hen. Der er ingen tvivl om det kommer til at kunne mærkes i Alanya og desværre vil man nok komme til at se at flere vil miste deres levebrød. Konkurrencen om de turister der kommer vil blive større uanset om man er butiksejer, hotelejer, restauranteje, taxachauffør eller noget helt femte. Især de virksomheder som har valgt at ligge størst fokus på russerne kommer til at bløde.

Russernes tilbagegang i Tyrkiet er dog ikke kun negativt, det kan åbne op for at tyskerne igen begynder at rejse mere til Tyrkiet. Tyskerne er ofte de første til at trække sig væk fra feriedestinationer når russerne kommer. De senere år har man set flere fra Mellemøsten der vælger Tyrkiet som feriedestination – måske vil denne tendens forsætte. Fra Tyrkiets side kigger man efter nye markeder pt og dermed nye kundegrupper. Kampen om kunderne kan også starte en priskrig mellem hoteller, som i sidste ende kan gøre det billigere for os skandinavere at rejse til Tyrkiet.

Mulighederne er mange. Men uanset hvad bliver det spændende og nervepirrende at se hvordan året kommer til at forløbe. Man kan kun håbe på det bedste.

Kommer du til Alanya i år? Har du bestilt billet?
 

 

Skriv et svar