fisketur ved den røde flod, den røde flod tyrkiet, keramik tyrkiet, avanos, abuusagi, kappadokien, cappadocia, alanya blog, alanya blogger, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, rejseblog, rejseblogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Kappadokien Oplevelser

Fisketur ved den røde flod

Selvom vi sagtens kunne bruge hele dage på at besøge familiemedlemmer, mens vi er her i Abuusagi, prioriterer vi også noget tid alene. Sæsonen i Alanya har været travl i år og vi har ikke nået at se hinanden meget, så derfor er det vigtigt at vi får noget alenetid og plejer parforholdet.

Igår snuppede vi svigerfars traktor og tog på tur nogle timer, planen var en fisketur ved den røde flod, som på tyrkisk hedder Kizilirmak. Vi kunne godt have taget bilen, men med terrænet vi kørte i, var traktoren mere passende. Jeg nåede da også at køre i traktoren i knap 10 minutter. Kizilirmak er den længste flod (1.182 kilometer) i Tyrkiet, starter i den østlige del af Tyrkiet og laver en stor bue i det centrale anatolien, før den flyder ud i Sortehavet. Den bliver kaldt den røde flod på grund af leret, der farver vandet på dele af floden. Ved Avanos by, ca. 55 km her fra landsbyen, findes der flere keramikværksteder, som laver smuk keramik ud af ler fra floden. Inden vi tog til den røde flod, tog vi forbi og besøgte en af de større grotter i området. Grotten har i mange år været brugt som opholdssted for fåre- og gedehyrder, men ud fra udhugningerne ser det ud til der har boet indbyggere i grotten tidligere ligesom der har i Kappadokien, 1 times kørsel herfra. Jeg har tidligere besøgt 2 andre grotter i området, men dette var den største jeg har set til dags dato ved Abuusagi. Jeg elsker huler, grotter, underjordiske byer mm. Og glæder mig så meget til vi skal ind Kappadokien i løbet af ferien, hvor der er mange flere af disse grotter og underjordiske byer at udforske. Efter besøget i grotten kørte vi ned til den røde flod, hvor vi nød det gode vejr og fiskede. Vejret på denne tid af året kan været meget svingende her, igår var vi heldige med en lun dag med 25 grader og der var så godt som vindstille. Den kommende uge lover køligere temperaturer, ned til 9 grader om dagen og under frysepunktet om natten, men efter det skulle der komme flere lune dage igen med temperaturer op mod 20 grader. Det blev ikke til mange fisk, kun 3 stk. Men det var en fantastisk dag med kvalitetstid, gode oplevelser og mange grin. Kan man så forlange mere?