ters villa alanya, ters ev alanya, reverse house alanya, omvendt hus alanya, upside down house alanya, ters villa i alanya, reverse house in alanya, oplevelser i alanya, oplevelser for børn i alanya, dim cayi, klas piknik, alanya blog, alanya blogger, rejseblog, rejseblogger, hverdagen i alanya, hverdagen i tyrkiet, dansk i tyrkiet, min tyrkisk hverdag, tyrkiet blog, tyrkiet blogger
Alanya Alle indlæg Hverdag Oplevelser Rejsetips

Familiebesøg og Ters Villa

ters villa alanya, ters ev alanya, reverse house alanya, omvendt hus alanya, upside down house alanya, ters villa i alanya, reverse house in alanya, oplevelser i alanya, oplevelser for børn i alanya, dim cayi, klas piknik, alanya blog, alanya blogger, rejseblog, rejseblogger, hverdagen i alanya, hverdagen i tyrkiet, dansk i tyrkiet, min tyrkisk hverdag, tyrkiet blog, tyrkiet blogger

En ny uge er igang. Her betød søndagen en dag med hyggeligt familiebesøg, hvor turen blandt andet gik til Ters Villa ved Klas Piknik.

I år har stået i familiens tegn, hvor vi efterhånden ikke har tal på hvor mange familiemedlemmer, der har lagt kursen forbi Alanya de seneste måneder. Den seneste uge har kærestens kusine plus mand og 2 børn været her, eller rettere sagt de har været bosat på et luksushotel 20 min kørsel fra Alanya. Familien er her på en længere ferie i år, da de nyder det sidste år hvor de kan rejse som det passer dem, for næste år starter børnene i skole.

Jeg mødte kusinen og børnene for første gang sidste år, da jeg besøgte svigerfamilien i landsbyen og havde børnene med på rundtur i byen – læs her.

Herhjemme var sidste uge en travl uge og derfor havde vi ikke lige så meget tid til at se dem, som vi ønskede. Omvendt er vi også nød til at indse at vi ikke kan holde en masse fri, hver gang der kommer besøg. Det blev til en hyggelig aften på EV restaurant, hvor kæresten arbejder og så havde vi sat hele søndagen af til dem. Kusinen plus familie, ønskede at se lidt forskelligt af Alanya imens de var her, så i løbet af dagen nåede vi både til Dim cayi, en tur op til Bektas parken ved I love Alanya skiltet, nyde lækker tyrkisk mad i centrum, for derefter at tage en tur med svævebanen op til borgen og så lige en tur i legeland ude i Alanyum. 

Dagens højdepunkt var dog ved turens første stop nemlig Dim cayi. Til dem der ikke kender Dim Cayi, så er det en flod der er opdæmmet ikke langt fra Alanya. Vandet i Dim Cay kommer fra Konyas højsletter, og efter at have løbet 200 kilometer syd på munder det ud i middelhavet i Tosmur, øst for Alanya. Floden består af smeltevand fra bjergene og vandet er altid dejligt koldt. Området mellem dæmningen og udmundingen i Middelhavet er et anderledes picnic område, hvor restauranter byder på mulighed for at spise på en tøjret tømmerflod i floden eller med fødderne i det kolde ferskvand. Der ligger flere forskellige restauranter ned af Dim Cayi floden og der er rig mulighed for at bade. Man kan sagtens få en del timer til at gå der. Jeg elsker at komme ved Dim cayi og hvis muligt, kommer vi der gerne flere gange om året. Gårsdagens tur dertil blev dog årets første for mit vedkommende og nok også årets sidste – det skal der helt sikkert laves om på næste år.




Der findes som sagt flere forskellige restauranter ved Dim cayi, igår faldt valget på Klas piknik, hvor  Ters villa ligger. Ters villa i Alanya er et hus der er vendt på hovedet, inde i huset er tingene også vendt på hovedet – de er klistret fast til loftet. Ideen med huset er, at man kan tage sjove billeder, vende dem 180 grader, også ligner det man står på hovedet i et hus, hvor alt vender rigtigt.

Da jeg var med Tea i Antalya i foråret, var vi inde i et lignende hus der og det var en kæmpe succes, så jeg var ikke i tvivl om at familien ville synes det var underholdende. Oplevelsen faldt heldigvis i god jord hos både store og små, hvor vi fik taget et hav af billeder og grint en masse.




Hvis I kommer på de kanter, kan jeg kun anbefale jer at slå et smut forbi Ters Villa.

Entreén var 15 tl for voksne og 10 tl for børn.

Adresse: Klas Piknik, Akçatı Mahallesi, Dim Çayı Tüneli, 07400 Alanya/Antalya.