børn i landsbyen, en hilsen fra abusagi, abusagi, abuusagi, kappadokien, tyrkisk landsby, nevsehir, alanya blog, alanya blogger, dansk i udlandet, dansker i udlandet, tyrkiet blog, tyrkiet blogger, dansk i tyrkiet
Alle indlæg Hverdag Oplevelser

Børn i landsbyen

Det er snart et år siden at jeg selv satte benene i landsbyen og hvor jeg var tryllebundet fra dag et. På min seneste tur til landsbyen fik jeg mulighed for at opleve landsbyen fra børns perspektiv, da kærestens kusine kiggede forbi med forældre og sine tvillinger. Familien bor normalt i Tyskland, men var i Tyrkiet på ferie på daværende tidspunkt.

Der gik ikke så lang tid før at børnene begyndte at kede sig og selvom svigermor kom med en kæmpe pose legetøj, var det som om det heller ikke var nok, de ville ud og opleve noget.

Så mens familiens kvinder sad og hyggede sig (mændene var stukket af, eller vist nok taget i moskeen), tog jeg børnene med rundt på en lille tur. Jeg husker selv hvordan jeg som barn var fascineret når jeg kom med på en bondegård og derfor var jeg da også sikker på at det ville blive et hit for dem at komme med rundt for at se og opleve hvordan hverdagen foregår her.

Der blev både tid til at se svigerfars traktor, hvor den lille killing lå og sov.

 

Vi kom en tur ind i hønsehuset, som var tomt. Svigermors høns løber nemlig frit rundt på gårdspladsen hele dagen. Vi gik og kiggede lidt på svigermors lille have, mens vi stod der så vi en omstrejfende hund som var på vej ind i hønsehuset, den fik vi skræmt væk.

Vi gik en lille tur, så de kunne fornemme lidt af området og lidt senere da vi gik forbi nabohuset, kiggede nabokonen ud, som inviterede på te og kaffe. Det faldt dog ikke i børnenes interesse, men da de fandt ud af at nabokonen Hatice havde både flere høns end svigermor, samt 2 køer i hendes lille stald, så måtte vi jo blive lidt længere.

Børnene var lykkelige, da vi lidt senere vendte tilbage til svigermors hus og jeg var på kort tid kommet i høj kurs hos både børn og voksne. For mig var det skønt for et par timer at opleve lidt af landsbylivet sammen med børnene. Forhåbentlig får vi selv børn en dag, som vi kan tage med på eventyr i landsbyen.

 

 

Skriv et svar