toffife kage opskrift
Alle indlæg Brød og kager Hverdag Opskrifter

Tea – du burde skamme dig!

toffife kage opskrift

Jer der har fulgt bloggen lidt tid, kan måske huske at jeg har nævnt, at jeg pt er i gang med online projekt sammen med Tea. Faktisk er vi 3 seje kvinder i gang med det og vi kan mærke allerede nu at det går den rigtige vej. Det er til trods for der stadig er meget arbejde forude og der stadig er en masse tekst og design der skal laves.

Jeg kan afsløre så meget at siden blandt andet kommer til at byde på en masse lækre opskrifter…

For nyligt valgte Tea at ligge en opskrift på siden, som har været i mine tanker siden – nemlig den lækre kage med Toffifee vist på ovenstående billede. Jeg har ikke selv smagt kagen (endnu!), men bare synet får mine tænder til at løbe i vand og jeg kan ikke få den ud af mine tanker. Det er din skyld Tea – og ja du burde skamme dig eller skynde dig at bikse en kage sammen til mig 😉

Det er ikke ligefrem en tyrkisk opskrift, men skulle få du lyst til at afprøve opskriften på kage med Toffifee, så er opskriften her:

Ingredienser

3 æg
3 spsk koldt vand
100 g sukker
75 g mel
3-4 spsk kakaopulver (usødet)
1 spsk bagepulver

100 g hakkede hasselnødder
150 g chokolade Toffifee

Chokolade creme:
250g mørk chokolade
200 g nougat
750 g piskefløde

 

Forbered chokolade creme:
Find en skål, hak chokolade og nougat og prop det i skålen. Find en gryde og varm fløden til medium varme, indtil det begynder at koge. Fjern gryden fra varmen og hæld fløden over chokoladen-nougaten i skålen. Omrør indtil blandingen bliver glat og til blandingen bliver lidt tykkere i konsistensen. Lad det herefter køle i 2 timer.

Forbered kage:

Forvarm ovnen til 175 ° C. Fedt og mel en rund støbeform på 25 cm i diameter. Bland mel, kakaopulver og bagepulver i en skål.

Adskil æggehvider fra æggeblommer. Bland med en el-mixer æggehviderne sammen med 3 spsk koldt vand indtil det er fast. Gradvist tilføj sukker, pisk konstant indtil sukkeret er opløst.

Tilføj æggeblommer, et ad gangen. Vend herefter melet forsigtigt i blandingen. Hæld blandingen i formen. Bag i 20 til 25 minutter. Nedkøl derefter på en rist.

Brun hasselnødder over medium-høj varme på en pande eller gryde. Hak hasselnødderne og tilføj dem til chokolade cremen. Pisk blandingen med en el-mixer på medium hastighed, indtil blandingen er glat. Placer kagen på et fad. Opdel kagen i to lag. Spred cremen på den første kage lag skiftevis med et lag af kage, og slut med et lag af chokolade-hasselnød creme.

Drys med kakaopulver, dekorer med hakkede hasselnødder og Toffifee.

 

Grunden til jeg ikke selv har lavet kagen, er manglen på piskefløde hernede!

 

 

1 thought on “Tea – du burde skamme dig!”

Skriv et svar