Dagens suppe opskrift er en Şehriye Çorbası opskrift (på dansk tyrkisk pastasuppe) – en nem og lækker tyrkisk suppe som varmer godt på de kolde dage.
Tyrkisk pastasuppe er en suppe der med fordel kan spises alle tidspunkter på døgnet og som er nem at lave.
Jeg er glad for suppe i vinterperioden, ja egentlig kan jeg faktisk spise suppe hele året rundt, men særligt i vinterperioden er det en yndlingsspise. Svigerforældrene er her jo i øjeblikket og heldigvis er de lige så glade for suppe som jeg. Ofte får vi suppen som en slags tilbehør til noget andet mad eller som en forret, alt afhængig af hvilken suppe det selvfølgelig er.
Da svigermor kom denne gang, havde hun taget 2 slagtede kyllinger med hjemmefra, det samme gjorde hun sidste år da hun var her. Mens svigerforældrene har været her, er begge kyllinger blevet spist, begge gange er de blevet kogt i min nye trykkoger – sådan en kan man åbenbart ikke undvære i et tyrkisk hjem, og da mit hjem er halvt tyrkisk, skulle jeg selvfølgelig også have en.
Jeg har ikke nået at fået taget billeder af de lækre kyllinger, som var fyldt med velsmagende bulgur. Men til gengæld kan jeg både dele billeder og opskriften på den suppe, vi har lavet ud af vandet som kyllingerne blev kogt i. Suppen hedder Şehriye Çorbası og på dansk ville vi nok bare oversætte det til en tyrkisk nudelsuppe, selvom det ikke er nudler der er i.
Şehriye er dog i familie med nudler, da det er små pastaer, der faktisk ligner små ris. Man kan også bruge pastaerne, når man laver tyrkisk ris. Şehriye kan købes hos din lokale tyrkiske/arabiske grønthandler og kan med fordel også bruges i andre supper for at give lidt fylde.
Ingredienser til 2-4 personer
2 spsk olie
1 spsk tomatpure
1 liter vand
1oo gram sehriye
1 tsk mynte
salt
Fremgangsmåde
Start med at hælde olie i gryde, tilsæt tomatpure og rør rundt og lad det trække lidt.
Tilsæt herefter vand, rør rundt igen og lade blandingen koge op.
Har du kogt kylling, så brug vandet fra kyllingen i stedet for almindelig vand. Har du ikke kogt en kylling, kan der evt. tilsættes en kyllingeboullion for at trække mere smag frem.
Når vandet er koger, tilsættes sehriye og suppen koger yderligere 10-15 min, før den smages til med mynte og salt.
Synes du ikke suppen har nok smag, kan du selvfølgelig tilsætte krydderier efter egen smag ellers kan peber og paprika anbefales. Må suppen godt have noget mere smag, så kan du tilsætte chiliflager.
SE OGSÅ: Nem tyrkisk linsesuppe opskrift
SE OGSÅ: Tyrkisk linsesuppe med boghvedekverner