Er du også helt vilde med det tyrkiske lavas brød? Har du været en tur i Tyrkiet på ferie, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med det lækre tyrkiske brød lavas. Brødet bliver nemlig serveret som en forret på de fleste restauranter oftest sammen med Ezme og Haydari til at dyppe det her. Når man først er startet med at spise lavas, kan det være svært at stoppe igen – det smager nemlig fantastisk.
Lavas (Fladbrød)
2,5 dl lunkent vand
1/2 spsk. sukker
Hvedemel til det ikke klistrer
1 spsk. olivenolie
1 æggeblomme til pensling
Sesamfrø og nigellafrø til at drysse på toppen.
Fremgangsmåde:
Opløs gær, salt og sukker i vandet. Tilsæt mel indtil dejen er glat og elastisk, uden at den klistrer. Tilsæt olien og ælt det godt sammen.
Lad dejen hæve tildækket i 2 timer.
Fordel dejen i 2 boller. Rul bollerne ud, så de er 1 cm tykke. Placerer dem på en bageplade med bagepapir. Pensel med æggeblommen og drys sesamfrø og nigellafrø ud over brødet.
Bag brødet i en forvarmet ovn på 250 grader på øverste rille i ca. 6-8 minutter.
Herefter er det klar til servering.
Velbekommen!
Kilde: AlanyaDK
Har prøvet at bage dem på en pandekage- bager , de hæver som de skal derpå Pensler dem så ikke med æg , men nøjes med at drysse nigella på når jeg ruller dem ud
Spændende 😉 Jeg går ud fra at du laver brødet i mindre udgaver så?
Ja lidt mindre , men den plade jeg har er pænt stor , så kan sagtens lave et brød til 2