At eksperimentere i det tyrkiske køkken, er slet ikke så svært som mange regner med. Prøv eksempelvis med en tyrkisk gryderet med skatteløg – også kaldet Soğan yahnısı.
Tyrkisk mad og det tyrkiske køkken er et af de mest kendte og populære køkkener i verden. Ja, faktisk siges det, at det tyrkiske køkken er et af de bedste i verden.
Når man tænker på tyrkisk mad; tænkes der på kebab i alverdens udgaver, tyrkiske mezer, tyrkisk morgenmad, baklava mm. Men er der noget som tyrkerne i den grad også er gode til og som spises meget i de private hjem er det tyrkiske gryderetter.
I sommerperioden er der alt for varmt i Alanya, til at vi kan få tunge varme retter ned. Så herhjemme hører gryderetterne ofte til vinterperioden og særligt vilde er vi med denne lækre gryderet, som kræver få ingredienser.
Soğan yahnısı (Tyrkisk gryderet med skalotteløg)
(4 personer – 90 minutter)
Ingredienser
500 gram oksekød i tern
½ kg skalotteløg
1 spsk paprika
1 spsk tomatpure
250 gram opblødte kikærter
Olie til stegning
1 tsk peber
½ tsk peber
Vand
Fremgangsmåde
I en dyb pande eller gryde brunes kødtern og pillede hele skalotteløg.
Tilsæt tomatpure og lad det svitse på panden, hvilket tilfører smag til kødet. Tilføj de opblødte kikærter sammen med paprika, salt og peber.
Rør det hele godt sammen og tilføj nok vand til at ingredienserne er dækket. Vi anbefaler at bruge kogende vand, for at give retten den bedste smag.
Opkog retten og lad den derefter simre under låg i 45-60 minutter, indtil løgene er møre.
Smag evt. til med salt og peber.
Fakta
I tyrkiske gryderetter anvendes en mindre mængde kød end vi er vant til i Danmark. I denne opskrift, bruges dobbelt så meget kød, i forhold til hvis en tyrkisk husmor skulle have lavet retten.
Dele af dette materiale er udarbejdet i fællesskab af www.danskityrkiet.dk, www.Alanyadk.dk, og www.tyrkiskeopskrifter.dk. Overtrædelse af ophavsretten medfører både et erstatningskrav og krav om øjeblikkeligt fjernelse af alle billeder og tekst.