Tyrkisk bulgur med pasta er nemt tilbehør til mange retter og kan spises på alle tidspunkter af året.
Tyrkisk bulgur med pasta (på tyrkisk Şehriyeli Bulgur Pilavı) er endnu en nem opskrift i det tyrkiske køkken, som kan laves af få ingredienser.
I mange år forbandt jeg denne bulgur med at være en turistbulgur. Ikke fordi den nødvendigvis er det. Men fordi det oftest var den, jeg så serveret for turister på diverse spisesteder rundt om i Tyrkiet og ikke så meget i de private hjem. Har du besøgt Tyrkiet, har du helt sikkert også fået den serveret på et tidspunkt. Den tager ikke så lang tid at lang og smager skønt.
Fordelen ved denne bulgur, er lidt lidt som med tyrkiske ris, den kan bruges som tilbehør til et hav af retter, hvad enten der er fisk, kød, kylling eller salat på menuen. Server den f.eks. sammen med shish kebab og en lækker tzatziki eller sammen med grillet fisk og en lækker salat.
Til denne opskrift er der brugt Tel Şehriye, som er en slags nudler/pasta. Der findes både Şehriye og Tel Şehriye. Şehriye er formet formet som ris, mens Tel Şehriye er mere tynde og aflange som nudler. Om du vælger at bruge den ene eller den anden slags i denne opskrift, er helt op til dig. Hvis vi har Tel Şehriye, så bruger jeg det, ellers bruger jeg den anden udgave. Begge udgaver af Şehriye kan købes hos din lokale etniske grønthandler og koster ikke alverdens. De små pasta/nudler kan desuden bruges i Sehriye corbasi/tyrkisk pastasuppe eller til de tyrkiske ris.
Tyrkisk bulgur med pasta opskrift
Ingredienser til 4-6 personer
4 dl bulgur
1 dl sehriye
2 spsk smør
2 spsk olie
8 dl varmt vand (har du evt. boullion vand, så benyt dette)
Salt og peber
(For at få mere smag i din bulgur, kan en boullionterning tilsættes)
Fremgangsmåde
Varm olie og smør i en gryde og tilføj de tyrkiske nudler (sehriye) og lad dem stege 2-3 minutter indtil de er blevet brune.
Tilsæt bulgur og rør rundt så de blandes med de tyrkiske nudler. Bulguren absorberer fedtstoffet inden de koges, hvilket gør at de færdige bulgur bliver mere fugtige. Bland det rundt et par minutter og tilsæt dernæst varmt vand og skru ned for varmen til lavt blus. Benytter du boullionterning, skal den i samtidig med det varme vand. Benytter du ikke boullionterning, kom da 1/2 tsk salt i.
Kog bulguren under låg i 10-15 minutter ved svag varme og sluk for blusset, når vandet er næsten fordampet.
Lad gryden stå på blusset uden at løfte låget. Bulguren bliver bedste ved at trække 10-15 ved eftervarmen. Smag til med salt og peber.
SE OGSÅ: Tyrkisk bulgur pilavi
SE OGSÅ: Tyrkiske linsesuppe – som min svigermor laver den
SE OGSÅ: Kuru fasulye opskrift