salda gölü, salda lake, salda søen, tyrkiets dybeste sø, fakta om tyrkiet, søer i tyrkiet, oplevelser i tyrkiet, naturoplevelser i tyrkiet, alanya blogger, alanya blog, tyrkiet blogger, tyrkiet blog
Alle indlæg Denizli/Pamukkale Oplevelser Oplevelser i Tyrkiet Rejsetips

Salda gölü – Tyrkiets dybeste sø

Året i år har budt på flere skønne oplevelser rundt om i Tyrkiet. Et af smukkeste steder jeg har besøgt i 2019 er Salda Gölü (Salda søen), som er Tyrkiets dybeste sø.

Salda gölü, også kaldet Salda lake, Salda søen er endnu et af de områder, der i længere tid har stået på min Tyrkiet bucketliste og endnu en oplevelse, der levede helt op til mine forventninger. Min liste over steder jeg ønsker at besøge i Tyrkiet, vokser konstant. I takt med at jeg rejser mere rundt, får jeg øjnene op for flere spændende områder. Udover det ser vi en del rejseprogrammer herhjemme, som også gør at jeg konstant får øjnene op for nye destinationer.

Salda søen er uden tvivl et af de smukkeste steder jeg har set i 2019 og endnu et godt eksempel på en af de fantastiske naturoplevelser der findes i Tyrkiet.

Salda-søen er en middelstor kratersø i det sydvestlige Tyrkiet, som bestemt er et besøg værd, hvis man er på de kanter. En fryd for øjne og sjæl. Salda søen er også kendt som Tyrkiets svar på Maldiverne, med hvidt sand og tyrkis/blåt krystalklart vand. Det hvide sand, som også er med til at farve vandkanten er magnesium.

Salda søen er 184 meter dyb og dermed Tyrkiets dybeste sø, udover det er det også den reneste sø der findes i Tyrkiet og blandt de reneste søer i hele verden.

Læs også: Eskesehir og Tuz Gölü (saltsø i Tyrkiet).

Ved Salda søen finder man nogle helt unikke sten, som har samme struktur som stenene på Mars. Det antages, at den røde planet lignede Salda for en million år siden. På Mars, findes der tydelige mærker der tyder på at planeten har været dækket af floder og søer før i tiden.

Saldasandssøens lerlignende sand er meget velegnet til mudderbade, og skulle eftersigende være godt mod flere hudsygdomme heriblandt acne og svamp.

Området har flere sjældne plante- og dyrearter, der er unikke for Salda Gölü. Der er 3 endemiske ferskvandsfisk i søen. Rundt omkring søen skulle der eftersigende blandt andet kunne findes vilde grise, ræve og skildpadder.

Besøger du området, så sæt gerne tid af til at bade i søen, tag et mudderbad og nyd de fantastiske omgivelser.

https://youtu.be/JI9-dOyfwD4